New shoes



Skorna är från Zara och jag blev fullkomligt upp över öronen förälskad i dem så fort jag såg dem. Dessvärre blev jag så förhäxad att jag upptäckte efter ett tag att jag tagit en storlek för stor, så det är komplicerat att gå i dem. Men det spelar ingen roll hur många inlägg jag måste trycka i för att de ska sitta som en smäck, för jag älskar dem.


Kanske något sådant?



Nu tror jag att renoveringen här är praktiskt taget klar. 

Här sitter man nu en lördagskväll, med snuva och feber. Det är inte roligt någonstans och dessutom är jag trött. 
 Nu ska jag tycka synd om mig själv och sova. 

 

if i dont dance, i will disappear in my dress





Jag lider just nu av hemsk sömnlöshet. Har gjort det mesta för att försöka få ögonen att stängas; läst i en bok, sytt om en stor kjol till klänning med mera.

Och just det ja, ni ser att designen på bloggen ser knäpp ut just nu. Jag jobbar på det, vill göra om allt och det tar lite tid innan jag har bestämt mig.

Nu märker jag att ögonen blir trötta, får dyka ner i sängen och hoppas att jag får lite sömn ändå.

Hej!


Paisley (?) kjol

 

Igår tog jag en tygbit i mina händer och sydde en kjol. Det var så himla längesedan jag sydde en, men jag är nöjd.

Ikväll ska jag med vänner ut i Matfestivals-vimlet här i Skövde och äta god mat. Ikväll ska vi frossa!

rostade mandlar

Nu har jag äntligen köpt en kamera. Så nu framöver blir det terroriserande mycket bilder här.


Håll andan


För er som orkar läsa

  Nu har jag läst klart boken jag hittade i en avskild hylla på biblioteket, När löven faller av Nicci Gerrard.

Så fin!

"Det är en vanlig engelsk familj. Tre tonårsdöttrar, en varm och trygg mamma och en disträ och kärleksfull pappa som bor i ett gammalt hus med stror trädgård. Högljudda middagar, klädhögar överallt, disken i staplar i köket, gräsmattan täckt höstlöv i gyllene färger.
   Mellansystern Edie är 16 år och kär för första gången. Det är överväldigande, omstörtande och hon vet inte vad som pågår runt henne. Förrän en dag då livet förändras.

Tjugo år senare får Edie chansen att gå tillbaka och försöka förstå vad som hände; den där dagen då familjeidyllen krossades. Förstå vad hon bara anade och kanske lyckas frigöra sig från sin skuldbörda. För ingenting var som hon trodde."

Så stod det på baksidan av boken.

En av mina favoritsidor i boken, 227. Edie beskriver sin mor:

"Louise hade alltid varit mer reserverad. Hon älskade att bli beundrad och åtrådd, men fäste mycket stort avseende vid hur hon framstod i andras ögon. Hennes liv hade varit fullt av speglar. Edie mindes hur hon alltid brukade stanna i hallen på väg mot ytterdörren för att kontrollera sitt utseende; hur hon vred backspegeln så att hon kunde titta efter hur hon såg ut innan hon steg ur bilen eller hur hon gillande betraktade sin bild i skyltfönstren. Hon hade ett behov av att kontrollera sin bild som hon visade upp för omvärlden.
  I hennes skönhet fanns ett inslag av fruktan, tänkte Edie. Hon var alltid rädd för att förlora den, för att inte längre vara attraktiv. Kanske var det därför hon hade ett förhållande med en man som Roses far. Att vara åtrådd kan vara det mest förföriska av allting och väcker en till liv på nytt."


Hanna Larsson



Detta är min vän Hanna. Hon är en av de livligaste personerna jag känner och vi träffades första gången när vi gick på dagis. När vi lekte brukade vi sitta bakom dörrar och hitta på ramsor. När jag blev något år äldre bytte jag dagis och kontakten bröts mellan oss.

En dag, när Hanna och jag var ungefär tolv (kanske elva?) år gamla bestämde hon sig för att köpa sig ett par jeans. Hon och hennes familj begav sig till mina föräldrars jeansaffär. Mamma expierade henne och de kände igen varandra direkt. Det visade sig att Hanna, precis som jag, älskade hästar men hade dessvärre ingen egen. Mamma tyckte att det lät som en bra idé att hon skulle kvista över till mig en dag så kunde vi rida tillsammans. Hon nämde det för mig senare men det blev inte direkt något jag lade på minnet eftersom jag var en väldigt blyg flicka och hade inte modet nog att lyfta luren och slå in hennes nummer. Men det hade Hanna.

Så en dag ringde det hemma hos mig, och det var en sprudlande flicka i telefonen som undrade om vi kunde börja umgås igen. Eftersom vi inte hade pratat på flera år kände jag mig stel, men flickan snackade på om sina nya ridbyxor som tyvärr sitter lite konstigt. Och från den dagen skapade vi nya minnen tillsammans, hon och jag.
Men det är en annan historia.

fashionsquad



Carolina Engman är en bloggare som jag beundrar mest just nu. Vilka kläder, vilket docksött ansikte... och vilket hår!

Ta ett kik, vet jag!

Hej

Det var några dagar sedan nu. Ber om ursäkt!

Har just börjat på Nautilus, så efter skolan kommer jag spendera ett par timmar nästan varje kväll där.

Har tyvärr ingen bild att lägga ut idag (har hamnat i en period där man inte känner någon inspiration alls), men lyssna gärna på denna låten! Ses om ett par dagar igen

:)


Tisdag

 

För ett litet tag sedan hittade jag en polaroidkamera på second hand, för endast 30 kronor. Visst, kvalitén av sådana bilder är inte mycket att hänga i granen men det fanns redan åtta foton i den (varje foto kostar i vanliga fall ca. 50 kr styck) och dessutom har jag alltid älskat sådana bilder! De är så mysiga, på något sätt.

Har just varit ute på en ordentlig promenad, har upptäckt en gåväg som leder upp för en backe som heter Strupen (säger det inte allt?). När man är högst upp finns det en fantastisk utsiktsplats! Man ser hela Skövde och mer därtill. Antar att det får bli belöningen för att man klarat backen innan där blodsmaken i munnen tar vid.

Imorgon börjar skolan igen. Vet att jag sagt detta förut, men jag känner mig inte redo. Har inte sommarlovet just börjat? Den enda fördelen jag har nu jämfört med innan är att jag får sova längre nu när jag bor i stan och jag kan åka med mamma när hon ska till jobbet.

Gör en egen rosett!



Helt fantastiska! Vill du kanske berätta hur du går tillväga? (jag antar att det är väldans simpelt - men jag har inte tålamod för tillfället att lista ut det själv, sommaren är ju snart slut och jag har alldeles för mycket spring i mina ben.)

                                        Marie


Såklart jag kan visa! Det är löjligt enkelt och alla flickor borde kunna göra egna och fästa i håret! Jag visar, steg för steg:


Klipp ut två delar. Jag gjorde en rosett som blev ca. 9 cm bred, den stora delen var 18x26 cm och den lilla 4x11 cm. Om man vill att den ska hålla längre kan man sicksacka runt kanterna, men jag var lat så det får bli såhär!


Ta den stora tygbiten, vik in den ena långsidan in till mitten, stryk med strykgärnet.


Gör detsamma med den andra långsidan, stryk.


Vik ihop den, kortsida mot korsida. Sy nu ihop kortsidorna.


Efter att du sytt ihop, vik den så att sömmen hamnar i mitten, för den ska döljas av den lilla delen. (Ni får fråga frågor om jag förklarar kasst) Stryk.


Ta nu den lilla delen! Vik in ena långsidan till mitten.


Gör likadant med den andra sidan! Stryk stryk stryk.


Ta nu tag i rosettdelen igen! "Knyckla" ihop den i mitten för att kunna forma den till en rosett.


Lägg över den lilla delen.

 
Dra åt på baksidan, sy ihop de två ändarna som möts.

Nu är det bara att sätta i en hårnål/hårspänne, fästa den i ditt hår och gå ut och möta världen!

Good Luck!

SATC, hundbyxor och alldeles för mycket chips senare

Har nu tittat på Sex and the City filmen. Jag vet. Jag är en tönt, såg den aldrig när den gick på bio och har aldrig sett den. Förrän nu. Vad blev min reaktion? De första två timmarna- totalsög. Den sista halvtimmen- perfekt, precis så det skulle sluta. Samantha gjorde slut med Smith och blev den tokiga underbara människan man väntat på genom hela filmen.
 Att Big använde en exklusiv sko som förlovningsring kunde inte bli mer mitt i prick.

Men kom igen, var är det gamla Sex and the City???

Var är Carrie som kommer in i sin lägenhet, tar en cigarett och knapprar på datorn? Varför var det Big som flippade ut, när det borde vara den gamla trista "drama"-Carrie som borde fått kalla fötter, som hon fick med Aidan? Och varför i helsike var alla så elaka mot Miranda? Steve var otrogen. Visst, Big lämnade brölloppet, alla hade så överseende med att Carrie blev en zombie. Men att Steve låg med en annan kvinna var inte alls lika illa. Och jag vet, Miranda ska alltid visa sig så jäkla stark, men kom igen, det är ju deras bästa vän. De borde veta att hon mår minst lika uselt som Carrie.
Där, jag sa det. Då var det gjort.

Jag och Matilda har i alla fall suttit i mitt alldeles för sunkiga rum, och ätit chips, kolsyrade läsker, gigantiska körsbär. Och godis. Dessutom har vi spenderat våra ben i varsitt par stora och fula pyjamasbyxor som har varit min mors en gång i tiden. Båda är befläckade med skottsrutiga mönster, mina är gröna - Matildas röda.

De har blivit döpta till Hund-byxorna, för min goda vän som nu sitter vid min vänstra sida sa när hon såg dem:
"De ser ut som hundar!"

Why, Matilda, why?

Nu ska vi lyssna på soundtracket från Kill Bill och snacka skit.

Peace and out!

Lördag



Linne: Monki
Halsband: Gengåvan second hand

Var inne på Gengåvan förra veckan och snubblade över detta halsbandet. Det såg så konstigt och spejsat ut att jag bara ville ha det, och fick det för endast 25 kronor. Tyckte att det skulle passa bra med det här Afrika-inspirerande linnet.

Kommer att skriva lite mer senare idag, men nu ska jag och Matilda kika på Sex and the City.

Hejs!


Låt galgarna hänga utanför garderoben!

 

 



Det är inte så svårt att göra de trista galgarna i garderoben till så söta så att de förtjänar en plats utanpå  garderobsdörren! Sy två fodral till var "arm" av galgen ( gör dem gärna för långa så att det blir "korvigt" ), trä på dem och sy ihop. Fäst sedan en liten rosett som avslutning. Klart!

Ojojoj!


Kvälls-/Nattbad sommaren -08

Hej, hej, hej allihopa! Nu har jag äntligen fått en ny dator (den förra gick sönder, därav det enormt långa uppehållet här), så från och med nu kan ni räkna med uppdateringar här praktiskt taget ( men bara praktiskt taget ) varje dag. Det ska pratas om sommaren (som när som helst är slut, hjälp), de nya inköpen i garderoben och självklart kommer det bilder inifrån det nya huset!

Kan förövrigt säga att jag levt ett ganska isolerat liv den senaste tiden ( no tv,computer, hard work work ). Har fått fördriva min lediga tid med att ligga i sängen och läsa böcker medan regnet knackat på rutan och P3 ropat ur radion. Har dessutom varit ute med vänner och umgåtts ( var tvungen att flika in den faktan så ni inte tror att jag är en tråkig ljusskygg eremit! ).

Nej, nu ska jag läsa klart mitt senaste läsprojekt, Imorgon när löven faller. Hittills rekommenderas den varmt!

Hejs.


RSS 2.0