Back on track

                                      image19
Nu efter julen har jag nog gått upp 12476254536 kilo. Men vem har inte det?

Enligt mig är själva julafton ganska överskattad, så jag ägnade mig dan innan dopparedan ända fram till juldagens lunch att tjäna pengar som servitris. Kompis, det går bra nu!

I julklapp har jag bl.a. fått ett stort presentkort på Kicks. Det ska spenderas idag på stan.

God fortsättning, som pensionärerna på jobbet säger.

Where are my christmasfeelings?

image18

Var i staden Skövde idag med Sara och Julia, köpte två julklappar, båda till mamma. Bar denna outfit.
Trots att jag verligen vill får jag inte in den där mysiga julstämningen som jag får ett par rysningar av varje år, den har bestämt sig för att ta semester, eller i värsta fall, gå i pension.

Med andra ord känner jag mig inte ett dugg jul-lycklig och trevlig nu, tvärtom! Jag far omkring som ett irriterande och stressat oväder och hugger till på de mest oskyldiga personerna (mamma är ett av offren). Nu är klockan efter midnatt och det är alltså bara tre dagar kvar till jul. (TRE!!!!!!)
Kom igen julkänslor, börja svalla nu.

Whats up with my heart when it skips a beat?

image17


DAGENS LÅT - The Corals - dreaming of you

Sankta Lucia

image15

Idag visade estertena på vår skola sitt Luciatåg. Väldigt mysigt och trevligt. Och exakt SÅHÄR uttråkad vad jag på våran multimedialektion, så jag gjorde mitt eget luciatåg. Excellent.
Not.


                         image16

Anna var på stan i onsdags och skulle köpa pepparkaksformar. Hon vill absolut ha en gubb-form och en gumma-form. Men när hon var inne i en affär (vet inte vilken det var) så såg hon att en gubbform kostade 12 kronor, men en gumma bara 10. What the...?
Seriöst, hur många som helst kämpar arslet av sig för att det ska bli jämnställt mellan kvinnor och män i Sverige idag, det är olika löner och så vidare. Så vad fan menas det med att en pepparkaksgumma är värd mindre än en gubbe?
Haha, det är faktiskt lite komiskt...

Bra dag, trots all lera

image12

Jag har varit jäkligt glad hela dagen idag, trots att många omkring mig mår skit. Kompisar är deprimerande, det har hänt något hemskt eller så skulle min ursäkt kunna vara att kissekatten gick bort igår ( :'( ). Till och med jag har hela huvudet fullt med funderingar och som vanligt ska jag alltid komplicera allting ovanligt och onödigt mycket så jag blir nedstämd. Det känns helt enkelt asså som om det ligger lera över oss alla här mellan Vänern och Vättern i Sverige.

Men ändå har jag varit på gott humör, skrattat, skämtat, känt mig avslappnad och till och med luggen har legat på plats hela dagen (inget stripigt och blött av snö här inte). Halleluja alltså.

En låt som NI ALLA bör lyssna på är The Corals - Dreaming of you

Rest in peace.

image11

Nu har min lilla kisse, efter en vecka i smärta fått somna in. Vi misstänker att hon var med om en bilkrock eller något liknande, eftersom hon kom in förra lördagen och hade jätteont i hela höften och svansen bara hängde livlöst. Det visade sig att nervtrådarna i ryggen var av och det gjorde att hon inte kunde hålla tätt. Hela urinblåsan var tydligen fylld och den skulle sprängas om vi inte avlivade henne. Hann inte ens säga hejdå, fick reda på det nu när jag sitter här i våran datasal. Hon var så personlig på något sätt, varje gång man pratade eller ropade på henne så svarade hon med små läten. Underligt.

Så sov så sött, Tissen<3 Du var speciell.

Måndagsgästen

                        image10


Var ute tidigare med min vän Anna, så jag tyckte helt enkelt att det inte var mer än rätt att lägga ut en bild på henne som dagens outfit. Detta kort är taget på Ungkulturdagarna i Stockholm tidigare i år. De hade en gräsligt snygg tröja och ett par fina glasögon där som hon passade på att ha på sig på detta kortet.

Cheers.

Det blir ingen julskinka i år, Mamma

image9

Nej, mitt nyårslöfte för kommande år är nog att hålla mig till vegetarianernas spännande kost. Det kommer inte bli särkilt svårt tror jag, äter redan vegetariskt i skolan och hemma blir det veggo för hela slanten eftersom mor är det också, det är bara ibland när jag äter ute som det kan bli en och annan pizza med kött på.

I början funderade jag på att bli det efterssom jag hatar hur de behandlar djuren vid slakt, men nu börjar jag också känna att jag blir näst intill äcklad av de seniga och köttiga bitarna.

Sen egentligen när man tänker efter så känns det konstigt att man ska döda en levande varelse för att få något i magen. Folk argumenterar med att det är naturligt att äta kött, för det har vi ju alltid gjort. Men om man riktigt funderar på det och kollar upp hur en slakt går till (inte svårt att leta upp på nätet, Youtube.com t.ex.) så känns det bara mer läskigt och oetiskt, på något konstigt sätt. Efter att ha ätit kött i hela mitt liv är det först nu som jag inser vad som faktiskt sker från att grisen lämnar bondgården till att låret hamnar på tallriken. Ta er en funderare.

Måndag

                                     image8

Hatar måndagar, de är lätt värsta dagen av alla dagar. Så jag brukar ta på mig precis det som jag trivs bäst i för att överleva dagen.  Ni får ursäkta den smått bitchiga minen på kortet, det var det enda jag tog.

Jackan är fyndad på second hand. Är egentligen till för barn, så jag måste ha långa stickade vantar för att kompensera de korta ärmarna.

Väskan är också hittad på second hand, Myrorna för endast 50 riksdaler. Den hade ingen axelrem, så det fick jag fixa själv så gott det gick, tills vidare.

Skorna är mammas, de köpte hon i Italien för många år sedan.

Lite klädinspiration i vinterkylan


Foto: www.Hel-looks.com

Jodå, trots det kassa vädret drar folk ändå på sig sköna kläder. Klicka på bilderna och enjoy.

Konsten att kunna blogga

                



image2
Nu har jag äntligen satt igång att blogga. Hoppas att jag kommer att blir grym på det.

Önska mig lycka till och skål!

RSS 2.0