Julia på vilda äventyr

image379



Idag hittade jag, Sara och Julia en lekpark bakom mitt hus. Kan ju bara säga att detta hjulet var helgalet. Och roligt! Har inte skrattat så mycket på flera dagar.

Imorgon ska nog jag och Julia ta oss en ordentlig promenad upp till Silverfallen, vilket gör mig otroligt glad. Ni förstår, Silverfallen är det stället som jag tycker är finast på jorden, det känns som om man går omkring i en Bröderna Lejonhjärta - värld, eller ska jag kanske säga världar? Det jag menar är att det känns som om man går igenom olika passager där. I ena sekunden befinner man sig i en äng av ramslök (bilderna nedanför). Och i den andra är man bland vackra sagoträd.

Var där uppe och knatade för några dagar sedan och var tvungen att ta några bilder med mobilen för att försöka fånga allt det vackra:

image383

image384

image385

På bilden ser ni endast ramslök! Inget gräs, bara mängder av denna dekorativa växt!  Förstår ni vad jag menar med äng nu?

Rosett i etikett med lite vett

image377image378

En rosett kan användas till mycket. Idag får den pryda min outfit som en brosch, får se när den sätts i håret. Önskar att jag hade långt svallande hår så jag kunde ha en boll med rosett, men det dröjer väldans länge tills den dagen kommer. Suck. Btw: vad sjutsingen händer med min kind på det högra fotot? Är den alltid så "svullen"? Jaja, skit samma.

Till låns

image373

image374

Jag har fått låna dessa sandaler av Julias mormor! Fina, va? Den kvinnan har allt på sin vind - väskor, skor, jackor, klänningar... Julia har fått sammanlagt 47 par pumps från hennes gömmor. 47 par! Helt sick. Och underbart.

Har fått en hel del fräknar nu, får se hur många det blir i år. Förmodligen många, inte mig emot. De flesta syns på den här bilden, där jag för övrigt ser lagom go och rund ut.

Resultat av en hel dags verksamhet

image371

Denna väskan gjorde jag för några veckor sedan, Julija gjorde en likadan. Jag hittade "skelettdelen" till väskan på second hand för tjugo kronor, tyget kostade ungefär en tia. Det tog en hel dag att få in det förbannade tyget i ramarna, men med lite hjälp av Julijas morfar gick det.

Jag tycker att den är söt, ser lite ut som en god bakelse med den härliga rosa nyansen. Mums!

Sommar!



Här är en låt för er som längtar till sommaren lika mycket som jag. Får mig att tänka på festivaler, sena nätter fyllda med dans, vin och många skratt.

Njut för tusan.

Note: kika lite extra på 00:33 i videon, jag fullkomligt älskar minen som Gustav gör när han tittar på tjejen vid bordet en bit ifrån dem. Man undrar ju vad han tänker.

Götene

image370

Second hand affären visade sig vara en liten guldgruva. Det fanns allt möjligt där, tusentals blusar och sjalar. Kommer visa bilder på lite fynd under nästa vecka, men tänkte visa en glimt av ett par örhängen som jag köpte för 10 kronor. De liknar ett par nitar, tror jag. Ganska söta.

/j.

Woho!

image368
Bild: vet ej var den kommer ifrån, men söt!

Imorgon blir det second hand i Götene :D ska bli otroligt kul! Hoppas på många fina fynd och inspiration till mina syhänder, har vart fruktansvärt uttråkad och inte velat sy ett dugg, så den gnistan ska försökas tända igen!

Grattis Frida!

image358
image359



(Klicka på bilderna)

Idag hade vi en födelsedags-picknick för Frodil. Det spelades Håkan Hellström, vi rökte vattenpipa och åt härliga kakor! Caroline och Matilda blev leksugna, och bestämde sig för att gå i strumplästen ner till Commerce (köpcentrum) och hälsa på folk och se hur många som sa hej tillbaka (väldigt förbjudet!). Under tiden kom det fram en läskig man och frågade vad vi hade i pipan, och om vi ville så kunde han lägga i lite "bättre grejer".
Nej tack, sa vi, vi nöjer oss bra med vanlig vattenpipa-tobak, men tackade ändå för erbjudandet.
Hemskt trevliga och artiga vi är! 

Det kom även ett and-par, som matades med kakor som Frida kastade ut. Matilda tyckte att de var äckliga och var mer än redo att  "slänga en jäkla burk i huvudet på dem" om de kom för nära.

Tack för en solig och härlig fredag! Nu ska jag dra mig tillbaka och kanske (barakanske) sy något.

Cheers.

Tissuuuu<3

image357

Hittade en bild på min lille kissekatt Tissen som vi fick avliva för några månader sedan :/ Så fin var hon, och speciell. Hon svarade med små pip och mjauanden varje gång man pratade med henne.

 Saknar dig<3

Depp

image356
Idag har jag ingen som helst ork. Lite konstigt, igår sprudlade jag av energi, var ute och gick i två timmar med min moder till och med :S Det kallar jag berg- och dalbana. Dessutom är jag grymt sockersugen. Pms? I can't tell.

Senare ska jag i alla fall kanske dra en svängom till Gengåvan och dessutom ska jag försöka mig på någon dag att göra ett par sådana här örhängen! Vad sägs om det?

Sooooool!

image351

Jag är på ett ruskigt glatt humör idag, ingen kan stoppa mig! Det spelar ingen roll att jag har en stor inlämning imorgon, haft en kass dag i skolan eller har råkat beställa två istället för en biljett till Arvikafestivalen.

Det måste vara det underbara vädret, har varit så varmt idag!

Vi på saltkråkan

image349

image350

Just nu på tv1000 kanalerna så går det många Astrid Lindgren - filmer, min personliga favorit är Saltkråkan. Farbror Melker är lätt skönast! Men älskar också att titta på Stinas och Skrållans kläder. Skulle vilja ha nästan varje plagg de bär i min storlek! Dessutom passar de grymt bra i sina kortkorta frillor.


kl. 03:04

Nu sitter jag här, kom precis hem med nattbussen. Måste säga att jag haft en mycket trevlig kväll. på bussen hem fick jag lite tid för mig själv så jag lyssnade på Håkan Hellströms nya album, kan säga att Kär i en ängel spelades många gånger. Den får mig att le i hela kroppen på något konstigt vis. Bara introt gör mig så glad!

Dessutom kom det upp massa konstiga meningar i huvudet, det bara poppade upp och virvlade omkring därinne tills jag tog upp min mobil och skrev ner dem. Kanske kan bli en låt på svenska, Frida? Skulle inte sitta fel alls. Fick komplimanger för mina glasögon .

De tyckte om mina och Fridas låtar också. Om ni INTE har hört dem så tryck här.

Nej, usch nu går jag och lägger mig själv, har druckit för mycket vin.

Simma lugnt!

image348

Utmaningen på väg från Håkan Hellström

image346

(Ja, Sara balserar en flaska på huvudet)

Idag orkar jag inte direkt blogga så mycket, ska sy lite grann och ikväll blir det fest. Ska bli mycket trevligt!

Krussidull

image345

Köpt på gengåvan för en femtiolapp.

Normal dag i skolan

image334

image335

Idag hade jag på mig mina ljusrosa rosettörhängen.
 Mina klasskamrater sa att de såg ut att vara av marsipan och ville äta dem. Och dum i huvudet som jag är så tappar jag det ena på vägen hem :( Får hoppas att jag hittar det, annars får jag väl göra ett nytt.

Maten i skolan var ju väldigt inspirerande som ni ser, potatismos och tomatsås.  Caroline passade på att löpa amok med min mobilkamera, det blev många fina bilder på glas och matrester på bordet.

Testade dessutom idag för första gången i mitt liv att sola solarium! (Har gjort det en gång innan men anser inte att det räknas för det var i ett skabbigt badhus och gjorde inte ens hela soltiden).

Och vad tycker jag om det? Jag tyckte det var jätteskönt! Lyssnade dessutom på radio samtidigt!

Ska visa vad jag sytt och köpt senare ikväll. Kram / J




wanna use my phone?

image332

image333

Denna telefon köpte jag i en liten urgullig butik på söder i stockholm. Jag använder den inte, den står och pryder mitt databord. Varför? Jo, den är lite obekväm, ingen höjdare att "klämma fast" mellan örat och axeln. Men oj, så söt!

keep on pushin'

image330

Sitter här i mitt faktiskt Städade rum :O Det har inte varit såhär rent sedan vi flyttade in för ett par år sedan. Mäklaren var nämligen här idag och tog kort, därav renligheten.

Har redan börjat fundera lite på hur jag ska inreda min lilla nya lya, men det kommer som vanligt bli för mycket prylar och ideér som jag vill genomföra. Just nu är jag inne på lite romantiskt och blommigt.
Men får se. Snart ska jag förhöra Julija på matematik och sedan ska förhoppningsvis vi och Sara gå ut på en stärkande promenad.
Seeyaa

Inspiration, tack

image329

Foto: Face Hunter

Jag vill sy! Jag har tyger hemma, men ju mer jag stirrar på dem, desto mer förvirrad blir jag, vet inte vad jag ska göra med dem.

Imorgon ska jag nog dra ut på en riktig second hand runda, då ska nog fyndas! trots att jag är pank. Jag kanske syr något som jag kan sälja här sedan?

Tack<3

Jessica, som för övrigt är min förebildsgud vad gäller nyttighet, tipsade om mig på sin blogg!

Tack, ytterst sött gjort :)

La cosa mas bella

image328

Sitter och kikar igenom lite gamla bilder och hittade denna underbart söta på Caroline och Sara. Puss<3

Har ångest inför historiaprovet, kan ingenting och vill bara sova, ska dessutom städa nu.

Godmorgon!!

image327
På bilden: Sara

Sitter just nu med en kopp te i handen. Saknat det! Vi har nämligen glömt köpa det de senaste gångerna på ica, men nu har jag det äntligen, bara så att intresseklubben vet!

Idag blir det ju först skola, sedan råplugg och storstädning. De kommer imorgon, mäklarna och ska ta kort på huset inuti och utanpå.

Nej, nu ska jag gå och locka håret.

It's all about the hair

Jag älskar att klippa nya frisyrer, och det tar inte lång tid innan jag tröttnar och vill testa något nytt. Har alltså haft en del frisyrer bara det senaste året, tänkte visa er några bilder på dem:

image321 Tidig vår -07

image319 Sen vår -07

image320 sommar -07

image322 Hyfsat tidig höst -07

image323 Sen höst/tidig vinter -07

image324 Sen vinter -07/-08

image325 Tidig vår -08

image326 Just nu. Vill få det att växa ut inför sommaren :)

Beckmans designskola

image318

Mamma och jag började diskutera förut vad jag vill göra i framtiden. Hon tyckte att jag skulle trivas med Beckmans i Stockholm. Det är en designskola som har flera olika inriktningar, varav en är om mode ( http://www.beckmans.se/utbildningar/mode/ ). Jag gick in på hemsidan och läste lite om det, och OJ vad kul det vore att gå där, vilka framtidsmöjligheter! Men det är svårt att komma in och det är endel som har gått många syutbildningar som har bäst chans.

Men jag ska kämpa, ska försöka läsa vidare på designutbildningar så att jag blir grym på att sy. För det är sådant jag skulle vilja hålla på med.

Skor

image311

De senaste dagarna har jag varit så skosugen. Dessa godingar vore inte fel, från Forever21. Runt 200 kronor kostar de.

Svenska

kläder

Sitter just nu i skolan, har Svenska. Vill bara hem och sy och pyssla:/ är sjukt nervös inför det muntliga provet i Historia också. Jaja det ordnar sig.

Måste flika in att jag gillar outfiten på bilden, snygga skor!

Godmorgon!

image309

Inatt drömde jag att jag var tillbaka i Stokholm, då denna bilden togs.
Jag gillar verkligen vår huvudstad, i alla fall när det gäller shoppingen, underbar!

Tog även denna bilden då. Säger bara, om mitt rum var ett skyltfönster skulle jag göra det såhär:
image310

Lykke Li Zachridsson

image297

Foto: Rockfoto.net

Jag tycker verkligen om Lykke Li och hennes musik. Hon har en sådan härlig attityd och avslappnat sätt att uppträda, hon bara kör på och det blir rätt! Ni som inte har sett videon till I'm good i'm gone har verkligen missat något.

Hennes album heter youth novels och är verkligen speciellt, gillar det. I en intervju med ELLE sa hon:

"Jag har aldrig varit något regelrätt musikbarn som tagit musiklektioner, snarare ett artistbarn som älskat spela teater och flummat runt. Jag är duktig på att förmedla känslor."

sweet 50's

image296

Jag gillar verkligen modet som begav sig på 50 talet. Fina klänningar och kjolar, söta accessoarer och prydliga sminkningar. Funderar på att sy en klänning där överdelen ser ut som på denna, men får se hur det kommer att gå.

Måste tillägga: det där kallar jag smal midja.

School uniform?

image293
image294
image295


Hysterical

Ok, jag har tänkt att göra ett test.

Jag ska testa att komma med i listan på de mest aktiva bloggarna. Kul att kolla om det funkar.
Men det är en sak jag måste göra.

Skriva massa massa inlägg varje dag. Det kommer vara hysteriskt och se ganska jobbigt ut att läsa. Dessutom kommer jag få idetorka om vad jag ska skriva i alla. Men jag tänker försöka.

Idag börjar jag, så se upp. Om ni inte orkar läsa alla jobbiga saker jag lägger ut så har jag full förståelse för det :p

Cheers!

Blommig väska

image290
image291

Fick lite tyg över efter klänningen, så det fick bli en väska, med ljusblått foder och handtag av svart skinn!
Ska alldeles strax ta itu med historian, har prov imorgon. Kan han inte bara ha överseende med att jag legat sjuk i två veckor och inte kunnat plugga, så jag kan få göra det på onsdag med den andra gruppen? Ska prata med honom så får vi se.

En låt som jag lyssnar på när jag behöver muntras upp är Move on up. Rekomenderas varmt!

I mitten av en Hurricane

image289

Oj, vad Håkan var bra! Han är alltid bra live. Dessutom gillade jag de nya låtarna!
I slutet av konserten stod det ungefär 4 personer sunt omkring mig och grät, en av dem var en pojke som stod på min vänstra sida.
"Detta var det bästa jag sett i hela mitt liv" sa han bara och brast ut i gråt.

Han tillägnade Minnen av aprilhimlen till sin forna bandkamrat i Broder Daniel, Anders. Fint<3


Nästan som en tavla över rätt och fel

image288

Ikväll bär det iväg till Skandinavium, där ska jag och Sara lyssna på, sjunga med och dansa till Håkan Hellström!
Ska bli riktigt trevligt!

Blommig klänning

image282



Klockan är nu tjugo i två på morgonen. Och i detta nu blev jag klar med den blommigaste klänningen hittills! Började småsy vid halv elva, sedan gick det inte att hejdas. Jag jobbar helt enkelt som bäst på natten.

För en gångs skull gjorde jag allting väldigt noggrant, till och med dragkedjan. Denna ska jag kanske bära imorgon, för även om det är en näst intill hysterisk blommig sak, så är det ju faktiskt april.

Jag gjort mitt. Nu är det din tur, herr Sol.

Nyinköpt





image277


Nu hittade jag äntligen min lilla rosiga skapelse som jag kan ha smycken i! Julia hade köpt en liknande (Julijaisacson.blogg.se) för ett par dagar sedan och jag blev avundsjuk. Så denna fick bli plåster på såren, 15 kronor kostade den.

image280

Köpte även ett par glasögon. De var de enda i korgen i 2-handaffären som det inte var styrka i, alla andra var så starka så det kändes som om man hade snurrat 25 varv och sedan försökt gå rakt fram. Med andra ord, ganska vingligt.
De ersätter de glasögonen som gick sönder i somras och dessa ska få hänga med på en festival eller två i år!

Btw: Scarfen är egensydd och är till salu. Dessvärre bör du bo inom Skövde för att kunna få den. Går till högsterbjudande.

hej och fuck you

Gå inte in på sidan : http://www.runa.tv/Compatibility.aspx

Jag såg som ett litet reklamfönster man kan klicka på: "Testa om DU är sexig!"

patetisk som jag är trodde jag och Julia att det kan vara lite skoj att testa.

Vi trycker in mitt mobilnummer och vipps så får man veta det man får veta i VARJE horoskp: Du är på gott humör, rolig bla bla bla....

Det vi först märkte efteråt var att utföra tjänsten kostar 15 SPÄNN per sms. Kul.
Var tvungen att skriva med det, lite komiskt.

Dagens inspirationskälla

image274
www.lisabengtsson.se

Hon gör underbara saker ska ni veta! Hade mer än gärna velat ha hennes tapeter på väggarna.

Idag sitter jag hemma sjuk, igen. Kommer förmodligen vara det imorgon också, men man ska aldrig säga aldrig.

For what it's worth

image273

Sitter här hemma. Sjuk. Igen. När ska det ta slut?!

För intresseklubben: innan den kommande sommaren är slut har jag flyttat till Skövde! Mamma och Stig ska köpa ett hus på Lingonstigen. Vi får se hur det kommer kännas. Ska i alla fall få en källare för mig själv (nej, ingen mörk, kall, äcklig sådan, utan en inredd, mysig, med dessutom egen toa, dusch och ingång).

När denna förkylningen lagt sig ska jag ta tag i mitt liv och träna upp mig. Sommaren är ju snart här, för sjutton. Ska nog se över mina matvanor med :S

Rutig halsduk

image272

Gjorde denna halsduken av lite tyg jag hade i mina gömmor. Den behöver jag, min hals gör ont.
Hittade ett jättesnyggt rutigt tyg som är som gjort för en halsduk eller två. Ska lägga ut en bild på det. Kommer förmodligen göra två, så om någon blir intresserad av ett köp så hör av er :)

Svar till Nadja K : Jag amvände mig av Cenit-lera till att göra smyckena. De finns i många olika pysselaffärer :)

Du var aprilhimlen

image266

Hopplös. Jag är hopplös. Borde lagt mig vid tio idag, så mycket sömn behöver jag ta igen. Men gjorde dessa smycken i väntan på bättre tider.

image267

Får acceptera att jag aldrig kommer kunna ha ett par snygga bågar på näsroten, så det får bli dessa runt halsen istället. Tejpade i mitten på bågarna med, för en extra geek-touch.

image268

Jag blev nöjd med rosen, vill bara äta upp den. Antar att det är en bra sak.

 image270image271

Örhängena är nog förmodligen de som kommer användas mest. Blev nöjd med dem :)

God morgonen!


image257image259




Här är det jag har sytt denna veckan. Två klänningar blev det.
Idag fyller mormor år, Grattis! Det ska vi fira med släkt och tårta. Men först ska jag en snabbis till gengåvan och pröva lyckan där, senare ikväll ska anna och jag ut och ta oss ett glas.

Skål och ha en trevlig lördag!


Ja!

Jag lyckades få liv i internetet nu! Får se hur länge det håller den här gången.

Imorgon på förmiddagen ska jag ta kort på det senaste jag sytt och lägga ut. Julia hade idag på sig ett av mina verk, och hon hade fått många komplimanger för den. Roligt tycker jag :)

Nu knackar Sara på dörren. Ses!

HÅLL UT!

Jag har nu inte skrivit på ungefär en vecka och jag har en utmärkt ursäkt till varför :)

Det är nämligen så att jag har legat sjuk, helt utslagen, leder har svullnat upp och huden har varit röd med mera. Dessutom fungerar inte vårat internet alls för tillfället (skriver just nu från skolans dator)

Tills jag har löst det problemet så ska det sys så det står härliga till, så HÅLL UT! Snart kommer det att läggas ut nya bilder och konstiga åsikter.

Btw, kika in på mitt bands myspace, håller på att lägga in låtar:) www.myspace.com/indievidmusic

Hej så länge, kram!

RSS 2.0