Sjömanskavaj

image490

image491

Det har inte blivi mycket bloggande för min del det senaste, har sytt denna sjömanskavaj och häktat med skolan! Simon har suttit kvar med mig, Frida och Sara i skolan och jobbat klart på våran inlämning i multimedia. Mest hjälpte han mig, jag är så kass på det.

Dessvärre så kommer jag inte att skriva mer på hela denna vecka, ska åka på S!esta-festivalen i Hässleholm.
Antingen så ses vi kanske där, eller så ses vi nästa vecka. Sköt om er, allesammans!
Kram!

härskadetvaraenrubrik

image489

Helgen har varit rolig, enligt min mening. Jag och Matilda gick omkring på stan i fredags, handlade, åt naturgodis och charmerade expediter. Lördagen spenderades med min klass + några till. Tack allihopa för igår!

Nu ska jag kasta mig över böckerna. Har så mycket att plugga, mår dåligt av bara tanken.

Sakna

image488

Ja, kära vänner. För ett halvår sedan gick jag omkring med piercing i näsan, vitt hår på hjässan i en någorlunda page. Jag saknar håret, den där längden klädde mig, tyckte jag. Sedan fick jag ju ett Twiggy-ryck och klippte det läskigt kort, för att vara mig. Det var ju kul med en förändring då, men nu skulle det verkligen sitta fint med den där längden på håret. Usch.

Gossipgirl?

image487

Kanal5 har ju en tävling på g just nu: man kan vinna en shoppingresa till New York! Den går ut på att man ska skicka in en bild med en Gossipgirloutfit på. Okej, tänkte jag, sände in denna på hälften skämt, hälften allvar. Man har ju inget att förlora och allt att vinna, så vi får väl se. Dessvärre brukar jag aldrig vinna sådana här saker, så man ska ju inte förvänta sig mycket.

S&tC och pyssel

image485  image486

Det finns inget bättre än Sex and the City. Underbart mysigt! Har suttit och knåpat lite med lera under tiden. Lyckades få till ett par rosörhängen, får se om de går att bära.

Nu ska jag gå och borsta tänderna.
Natti natt!


Ballerinakjol

image481 image484

Jag blev så rysligt inspirerad av en kjol i Amandas webshop igår. Den är ju fin! Och jag hade en massa sött tylltyg över, så varför inte tänkte jag? Jag är ganska nöjd med resultatet. Det tog många timmar att göra bakelsen men helt klart värt det!

Likt mån tro?

image482 image483
(Min) (Amandas)

Från fluga till hårsmycke

image475

Köpte en tjusig fluga för en tjuga. Dessvärre bär jag aldrig fluga, så tänkte göra om den lite!

image476

image477

image478

image479

image480

Dienstag

image472

image473 image474
Före Efter

Idag var jag lite pysslig, har gjort sidenrosetter och gjort om ett hårspänne, satte på ett annat tyg. Har två prov imorgon, så har egentligen fullt upp, men är så yr i huvudet! Det är inte som det ska, helt enkelt. Men får hoppas att jag kan öva lite senare.

Inspiration!

Sofia:
"Jag gillar din blogg skarpt! Alla dina söta kläder och super söta du gör mig så glad. Skriver aldrig komentarer i någon av de bloggar jag läser men du ska veta att jag är en flitig läsare som inspereras av dig"

Det är sådana här kommentarer som gör mig glad i hjärtat. Tack söta du, Sofia!


bow

image468

Har inte skrivit på några dagar nu, men det känns som om all inspiration är borta för tillfället. Får hoppas att den kommer tillbaka snart :)

buy bought bought

image465

Idag införskaffades årets första bikini för min del! Är jättenöjd, överdelen sitter som en smäck.

Men är det bara jag som tycker att HM's trosor sitter helt fucked up? De skär in samtidigt som de skapar ett trevligt litet jällevarehäng (särksrivning?).  Men snygga är de så man får bita ihop.


image466

Förmodligen ett väldigt onödigt köp, även för en fattiglapp som jag. Men jag älskar bokmärken som har den här "gammeldagsa" stilen. Den ska få sitta i mitt album tills den en dag får pryda en söt hylla i en alldeles egen ram.

Makeover

image461 image462

Idag sydde jag om min sjömansblus, om man nu kan kalla den så. Gjorde den runt i fram, behöll dock det fyrkantiga avslutet i bak. Ska nog ha på mig den imorgon, med en rosett i håret, kanske?

Till den lilla svarta

image460

Godmorgon!

image459

Har just kommit hem ifrån min första joggingrunda för år 2008 (inte särkilt lång, direkt men men). Fy skäms på mig, borde springa ofta, men hade tänkt börja med det!

Redo för inspiration?

Dagen...

image451image452

image454

image455

...bestod av att ligga i solen hela dagen lång med Julija. Det är roligare att sola när man är två på något vis. Vi har dessutom knatat omkring på den varma asfalten, garvat åt larviga ljud man kan göra med munnen och grillat kyckling.

Och så har jag sytt en kjol!

image456 image457

image458

Luftig sommarskjorta

image449

image450

Denna hittades på en second hand någon stans i Sverige. Den är luftig och bekväm och kommer förhoppnisvis bäras till stranden ibland. Jag tror att den kommer att passa bäst med ett par jeansshorts.

Snälla, gammelrosa då!

image447

image448

Idag hade jag en rosett i håret. Köpte den igår för att unna mig något. Den senaste halvtimmen har jag legat ute i solen. Dessvärre misstänker jag att jag har bränt mig i ansiktet, trots att jag omsorgsfullt smörjt in mig med solkräm. Matilda hade för övrigt ett par fina brillor på näsroten när vi satt på Skövdes torg i hettan.

Rosa moln och alger

image442

Denna bilden togs idag vid en busshållsplats. Jag var tvungen att ta ett kort, blommorna ser ju ut som rosa moln! När jag stod där och beundrade dem kom en liten farbror fram till mig. Han hade en exotiskt ring på sin vänstra ringfinger och en knagglig brytning.
" Vackra, eller hur?"
" Ja, jättefina."
" Det är sorlig, du vet. Nu de blomma, men snart de vara helt borta!"
" Jo, det är trist. De har ju så fin färg."

Han pratade vidare om granatäpplen och fikon efter det en liten stund. Söt gubbe!


Före                                                                          Efter
image445 image446
Var hos min frisör Eva Lena idag och fixade till hårkatastrofen. Kan inte tacka henne nog! Hon fick en kram och hon fick mig dessutom att lova att jag aldrig ska exprimentera med håret mer. "Om du bleker det nu så ramlar det av!" Sa hon.
Herregud vad ful färg det var innan, kan inte fatta att jag vågade mig ut. Det såg ut som om jag hade alger i håret.

Nej, nu kilar jag.
Kram!

sjöman

image438

image439

image440

Denna köpte jag i Götene på second hand för en tjuga. Ett helt okej pris, dock så gör kragen i fram att mina axlar ser jättebreda ut. Funderar på att sy om den så att kragen blir rund där, men måste tänka lite, vill inte göra något förhastat.

Rund bebis och körsbärsblom

image436

image437

Måste säga att promenaden var underbar! Kunde gå i t-shirt och lyssna på U2 och titta på allt fint. Nu ska jag snart skriva lite, men först vill jag presentera min Waldrofsdocka, som det så fint heter. Det är en brosch som jag hade på mig när jag var runt sex år. Söt som bara den!

Tic toc...

image435

Visst är det härligt när man letar i sina gamla gömmor och hittar små söta saker? Hittade denna klockan i en necessär.

Jag är trött, har inlämning som ska göras och dessutom är jag grymt sugen på att gå ut och gå! Så det blir en promenad, sedan plugg plugg plugg...

För intresseklubben: Håret blev en katastrof. Orkar varken lägga ut bild på det eller försöka beskriva den konstiga nyansen på det. Men har fått tid hos min frisör imorgon så det ska nog ordna sig ska vi se. Förhoppningsvis.

Hår...ros?

image434

I mammas gamla lådor på vinden hittade jag detta hårspänne, som liknar någon slags ros eller vad man nu ska kalla det. Ganska söt, tycker jag. Men får se om jag kommer ha på mig den många gånger.

Just i detta nu tonar jag håret, som ni ser på bilden så är inte färgen så fager som jag önskar. Den blivande färgen är (hoppas jag i alla fall) mörkblond. Är jättenervös, har ju knappt något pigment kvar i topparna så vad som helst kan hända! Om det blir katastrof får jag ha mössa imorgon, eller så får jag skynda till lilla affären här i timmersdala illa kvickt och köpa något innan det stänger. Men håll tummarna för tusan!

Kram!

Studion

image432

image433

Idag skulle vi spela in vår kortfilm i skolans otroligt proffsiga tvstudio. Jag fick måla Mattias till clown, till ingen nytta, efterssom vi inte hann spela in scenerna där han var med. Med andra ord: Vi hann inte spela in mer än max 1 minuts film. Najs, riktigt najs. Så där gick mattias omkring i ett otroligt kletigt och mysigt fejs hela dagen lång, lalala!

Gomorgon!

image431

Idag är jag uppe tidigt, trots att vi egentligen är lediga. Vi ska nämligen spela in en film i skolan. Vi får se hur det går!

Nej idag orkar jag inte skriva så mycket mer, klockan är ju trots allt bara 06:40.

Kram!

Nostalgipryl 2, merry-go-round

image428

image429   image430

Detta är min lilla karusell som man kan skruva upp så att den snurrar och spelar musik, ungefär som en speldosa. Köpte den på en skidsemester i Österrike för många år sedan. Vi var inne i världens sötaste affär, proppfull med leksaker och annat smått och gott. Dessvärre gick två av "topparna" av på den i bilen på väg hem, men jag antar att det ger den sin charm.

Nostalgipryl 1, Kär i en ängel

image426image427

Denna fann jag igår kväll i en bortglömd ask. Det är en sovande ängel i porslin! Ursöt. Fick den av några släktingar när jag var ungefär 8 år, men tror att det är först nu som jag verkligen uppskattar den.

"It seems like I can't shake those memories"

    image425

Nu har jag varit upp på min vind och funnit små söta saker från min barndom, alla med sin egna historia. De tänker jag berätta om de närmsta dagarna! Börjar imorgon.

Kram!

Låt detaljerna göra livet innehållsrikt

image423

Ikväll såg jag filmen Amelie från Montmartre för andra gången i mitt liv. Jag blir fortfarande lika betagen av filmens otroliga sinne för detaljer och mitt under den kom jag att tänka på att jag har en liten cirkuskarusell i mitt svarta plåtskåp. Den har jag nu tagit fram och putsat bort allt damm från. Ska ta bild på den imorgon och visa för er.

Ni som inte har sett filmen, gör det nu!

klockanärtjugoettövertre

image421

Denna bilden, gott folk, bevisar att jag såg i alla fall lite annorlunda ut på högstadiet än vad jag gör nu, när det gäller håret det vill säga. Förmodligen enda bilden från den tiden som jag inte ser helt väck ut. Cheers!

Kom precis hem nu från Sara. Vi har kikat på Allt om min buske och Heartbreak hotel. Båda filmerna lockade smilgroparna upp mot öronen. Sedan jag jag hem, och när jag gick förbi ett hus fick jag ta ur mina hörlurar (som dånade Mando Diao) efterssom jag hörde att endel fönster var vidöppna och de spelade Magnus Ugglas Efterfest på högsta volym. Jag är inget fan alls av den låten, men valde att fortsätta lyssna på den medan jag traskade vidare på den upplysta breda tomma gatan med mitt paraply och lila mössa i regnet. Och för några sekunder kändes det som om jag var i en film, en film med ett lyckligt slut, på något sätt.

Med andra ord, en ganska bra avslutning på kvällen.
Kram!

Randig kjol

image399

image400

Igår sydde jag denna randiga saken. Dessvärre såg jag efteråt att det var ett hål i tyget på ett ställe. Men det finns tyg över, så jag ska sy en ny som man kan använda.

Förresten så kan jag meddela att designen på bloggen kommer att förändras inom kort! Är så trött på den jag har nu, så inom de närmsta dygnet/dagarna kommer det att exprimenteras tills jag hittar den stilen jag vill ha. om ni har förslag så får ni gärna kommentera om dem :)

Kram!

Sex laxar i en laxask

image389

image390

Jag gillar originella askar. Dessa är mina favoriter.

I cigarettasken från London bevarar jag de bokmärkena som jag tyckte mest om som barn. Den hittade jag här hemma, vet faktiskt inte var vi har fått den ifrån.
I den blommiga träaskenhar jag dagbokslappar. Ja, ni hörde rätt, dagbokslappar. Har alltid tyckt om att skriva dagbok, dessvärre är jag inte så bra på att skriva varje dag, så jag skriver en lapp med funderingar, känslor eller uttryck på när jag känner för det och lägger det där i. Fick asken av farmor och farfar på min födelsedag för några år sedan.
I halstablettasken (?) har jag ett par armband som kompisar köpt på semestrar, bland annat. Den asken har jag alltid haft, så vitt jag vet. Hade barbieskor i den när jag vara liten.

Valborg

image387image388

Denna fick bli outfiten denna valborg. Kjolen är köpt på second hand, jag fick dock sy upp den en hel del efterssom den först gick till fotknölarna.

RSS 2.0