På god väg

image253

Flickan på bilden: Caroline
Kläder: Mina, både koftan och huvudbonaden är från Indiska.

Jag håller på att sy en klänning nu, det har varit mitt jobbigaste projekt hittills efterssom tyget är så skört och det är 100 delar som ska sitta ihop. Så nu orkar jag inte sy mer, den får blir klar på lördag istället. Så kika in då!
Godnatt!

Boring shit

Har trist, försöker få lite inspiration till designen på bloggen. För jag funderar på att göra om den, igen.
Vad tycker ni?

Dagens roligaste händelse hittills hände för ungefär en timme sedan, när vi fick reda på våra mediekommunikationsprov. Caroline fick tillbaka sitt.

"Neeeej, vad dåligt det gick. Anki, gör det något med ett poäng under mvg-gränsen?"

Anki svarar: "Nej det gör inte så mycket"

Jag kikar över Carros axel.

"Carro?"

"Ja?"

"Det där är mitt prov"

Tystnad.

Asgarv.


image252
Bild: Marimekko

Juliaaaaaaa

image251

Jag har gjort klart din header nu! Kommer icke ihåg dina användaruppgifter, så du får säga om dem. Men hoppas i alla fall att det blev någorlunda som du tänkt dig :) <3

Hej hopp

Nu har jag varit ute på en uppfriskande promenad med Julia. Vi har törstat efter sommaren och kastat hat på vintern. På hemvägen såg jag en stjärna falla, men vad jag önskade mig säger jag aldrig ;)

Mamma är dum. Hon har köpt min absoluta favorit nöt-mix, massa cashews och russin m.m. i, så här sitter jag och trycker i mig.

Ska sätta igång och läsa lite engelska nu tänkte jag, ska skriva en bokrecension imorgon.


image250 Lite lagom fake-smile sådär!

Nytt smink?

image243image244
image248image246

Neeeej, jag och Hanna bestämde oss för att spela in en musikvideo där vi förvandlades till Timbaland och Nelly Furtado i "Promiscuous". Det sorgliga är att vissa tjejer går faktiskt ut med såhär mycket smink.


image247

Slutresultatet. Det bjuder jag på.
(Ni tjejer som envisas, hemligheten är kakao!)

image249 Nej jag kör nog på naturell ett tag till.

Sybeskrivning

Nu har jag i flera dagar försökt att tänka ut en bra sybeskrivning på en kjol, men sanningen är, jag vet inte var jag ska börja!

En bra förutsättning är att du har sytt lite innan, med andra ord, minns grunderna från syslöjden. Ett annat tips som är ganska viktigt att följa: sicksacka praktiskt taget allt du klipper ut innan du syr ihop det, så håller det bra.

Kjolen jag gjorde var jätteenkel att göra! Jag klippte ut de två bitarna så stora som jag ville ha dem, bara att jag gjorde den ganska mycket större efterssom jag skulle "skrynkla" ihop allting genom att trä in ett resårband och drog ihop den tills den passade runt midjan. knyt ihop och sy in den.

Vet att jag skriver det krångligt, men det var inte så svårt. Lycka till i alla fall!

Nu ska jag äta potatis med grönsaksbiff. Yummy!

Godnatt

Nu går jag banne mig och lägger mig. Är helt slut, har firat min brors 20 års-dag och har haft småkusiner hängande om halsen hela kvällen.

Men måste säga GRATTIS till Julias mormor som just vann en resa med Bingolotto till Skottland! Inte illa ;)

Till sist tänker jag säga att imorgon börjar mitt nyttiga liv. Har varit så fruktansvärt flötig under hela påsken och känner mig verkligen som en rullande ballong. Tänker ta med mig massa frukt till replokalen imorgon.
Dessutom: har nu fått en liten sybeställning från min kusin Stina. Det kommer minst sagt bli en liten utmaning.

Ha en goder natt!

Ett gott skratt förlänger livet!

Hittade julkortet jag fick från Caroline förra året. Där i fanns ett rim som hon hade gjort alldeles själv. Jag skrattade verkligen när jag läste det, så sött! Dessutom kom det ungefär 2 veckor efter jul, så det var en trevlig överraskning! Jag citerar:

Bruna små gubbar och väggar av deg och smet
goda kakor, lussebull, kola och annat klet.
...Är Gott.
Julegrisen springer lycklig på gröna ängar, medans vi barn ligger och trynar i våra sängar.
Du ser ut som han Gubben, Kenn... Du är en underbar vän!

Jag skickar alltid julkort i tid!


Tack igen Caroline för det dunderfina kortet! Ska aldrig slänga det<3

Din måbra-låt?

Idag såhär dagen efter och verkligheten gallopperar ikapp oss så vill man bara sätta sig i en glasbubbla och göra precis allt du känner för, som att äta den där kanelbullen och lyssna på musik som man i vanliga fall inte alls tycker om, näst intill hatar. Så varför lyssnar vi på denna musik? Förmodligen för att den har något gulligt och naivt swing i sig som får oss att må bra.

Vilken är din måbra-låt just nu?
Min är Powerless med Nelly Furtado, haha!


Måste bara lägga till denna med, alla borde ha hört låten.



Glad Påsk!

image240image241

Tänkte att dessa bilder skulle passa bra. Mamma hängde upp fjädrar i ett av våra träd idag, fråga mig inte varför.
"Det är lite fint sådär", sa hon.

Note

image238

Måste inflika att jag är så sjukt omotiverad till allt just nu. Kost, träning eller t.o.m vad jag ska ha på mig. Orkar inte bry mig ett dyft och vill bara lägga mig i sängen och somna in, väntandes på soligare tider. Vädret är hur jäkla fult och tråkigt som helst och det kunde inte vara sämre för tillfället, vill inte sätta foten utanför ytterdörren.

Jag är trött på att inte vara nöjd med någonting.

Jag är aldrig nöjd med mig själv eller vad jag gör, alltid något som är fel. Idag orkar jag inte ens titta mig i spegeln, så omotiverad är jag till att  ens försöka ta itu med håret som ser ut som skit och ligger åt alla håll som någonsin uppfunnits. Seriöst, mitt hår är inte vackert nu när jag kämpar för att spara ut det och jag känner för att leva som en eremit under mitt varma täcke tills allt är som jag vill ha det.
Nej, jag tänker inte göra hårförlängning. No money + att det skulle se konstigt ut på mig (frisörens råd).

Nej igen, nu vill inte jag sitta här och klaga som en gammal kärring. Jag vet att man ska vara stolt över sig själv och inte ha dåligt självförtroende för det är inte det mest attraktiva som finns direkt.
Men idag, orkar jag inte bry mig. Jag är en missnöjd liten människa.
Nu ska jag borsta tänderna och ta på mig den mysigaste tröjan jag har i garderoben och knata iväg naturell till bussen. Ha en fin dag alltihop!

/J.

Hellå bloggen!

Ikväll bär det av till replokalen. Där ska det sittas länge och plonka på allt möjligt, så får vi se om vi lägger ut det på myspace snart!

Ska inom de närmaste dagarna lägga ut en sybeskrivning på kjolen jag gjorde, på er begäran. Så håll ögonen öppna för det!

Golden age

image230

Här är alltså sakerna jag köpte igår.

Till vänster: guldknappar, 3 kr/st
Mitten: klocka, 70 kr
Till höger högst upp: örhängen clips, 25 kr
Till höger klängst ned: örhängen formade som rosetter, clips,  25 kr


Körlektion och knappgubbe!

Hade en dubbel körlektion idag. Och vet ni vad? Jag körde inte över någon, fick inget kärringstopp alls och inte heller satt min lärare och muttrade att jag var för långsam. Vi hade trevliga samtal om hur kass melodifestivalen är och att det är så töntigt att fotbollslag köper spelare av varandra för hur många miljoner som helst när det egentligen borde räcka med hälften av pengarna, resten kan man ju skänka till alla jäkla barn som svälter.

För övrigt så har jag och Sara haft en heldag på stan, de största fynden gjordes på gengåvan, ska lägga ut bild på dem lite senare.

Måste berätta också innan jag glömmer, vi var inne i världens konstigaste syaffär! Ser väldigt random ut på utsidan, men inuti finsn en liten välkammad gubbe med rosslig röst. Väldigt söt, men han luktar faktiskt lite katt, som Aron sa att han skulle göra. Det bästa: Han hade en knappgrotta! (Pedofilvarning på det ordet, men den hette så!) Det var ett rum FULLT med knappar, knappar och knappar! Sjukt kul, någon dag ska jag gå in där och shoppa huvudet av mig!

Men denna gången fick det bli fyra fina guldknappar formade som kringlor.

Denna låten spelas mycket i mina högtalare just nu och dessutom lyssnade jag på den när jag körde idag:

A punk - Vampire Weekend

Randig klänning

image224
image228
image229

Jaa, jag lyckades faktiskt! Blev nu klar med den, till och med kragen blev helt okej! Det kommer väl komma en bättre bild någon gång framöver, dessa får duga sålänge :)

Svar på tal

Nej, så brutal är jag inte, kul rubrik bara.

Saras syster yster skrev:
Hey där. Läste något om Röda korset i Skövde, då blev jag nyfiken. Vart ligger det? :)

Svar:

Hellå där! Röda Korset, eller Kupan som det också heter, ligger ungefär på vägen mellan granngården och trängen, kan tyvärr inte gatunumret, men ligger i alla fall på Mariestadvägen, om jag inte har helt fel :)

Jag tänker ha vår ändå

image219


Linne - Second hand
Jeans - Cheap monday
Skor - Hm


Jag klär mig hyfsat vårigt idag, trotsar det faktum att det faktiskt öser ner snö utanför mitt fönster.

Hade hoppats på att få slippa gå utanför ytterdörren, men det visade sig att det är sista körkortsteorilektionen idag och vi ska vistas i ett garage och gå igenom massa bildelar. Kul.
Orkar inte, men kommer övereleva. Ikväll vill jag gå ut och gå, bränna lite fläsk. Är du på, Roland?

Skattkista

image216

image218

På något sätt lyckas jag alltid få massa enkronor och femtioöringar i fickorna. När jag är ute på stan, i skolan eller vid replokalen så upptäcker jag praktiskt taget alltid en eller två på marken. Jag plockar alltid upp dem och lägger dem i fickan, även om de inte är värda mycket. För 25 kronor fick jag denna portmonä, där förvarar jag nu mina hittills insamlade 46 kronor, ska tömma den när jag kommit över hundrastrecket.

Boyaaa!

Vårkjol

image211

Kanske mitt mest noggrant gjorda verk hittills! I vanliga fall gör jag allt slarvigt, men denna gången gjorde jag allt ordentligt, till och med strykningen.  Har kommit fram till att jag harv praktiskt taget inga kjolar, så jag tog saken i egna händer, bokstavligt talat.

Funderar på hur jag ska ha den, med skärp eller kanske en söt rosett.
Vad tycker ni?






Inte bara huvudet som känns luddigt

image205image206



Det gör även dessa bilder.
Denna två-i-en tröjan (skjortan och cardiganen sitter ihop) fyndades på Röda korset för ungefär 25 kronor. Helt okej om ni frågar mig.

Uuuusch, jag mår verkligen skit. Har inte kunnat sova på hela natten, trotts att jag varit så trött att jag trodde ögonen skulle börja blöda (låter lite väl dramatiskt, men ni förstår nog vad jag menar), har mått så himla illa och är helt yr i huvudet. Blir ju inte bättre av att min kroppstemperatur har växlat mellan iskall och kokhet. Ska väl kila iväg snart och ta en alvedon till. Gjorde en kjol i morse när jag inte kunde sova, bild på den kommer under dagen!

Going mad on second hand

image197


(Klicka på de härligt pixliga bilderna!)

Dagen har spenderats på en riktig second handrunda i Skövde med Julia, först Röda korset och sedan Gengåvan för att sedan avsluta hos Stil. Kom hem med två stora kassar fulla med tyger och annat smått och gott, bland annat dessa färgstarka och söta tyger!


Ska göra en scarf av detta paisleyverk


För endast 30 kronor fick jag dessa gladiatorsandaler. De är ju inte de snyggaste ögat skådat, men helt okej.

Vill avsluta med att skryta om att bilderna är tagna med mobilen, p.g.a insidenten med min kamera i Sälen.
Enjoy pixlarna!

Skål!

Only for a little bit

image196

Sörjer min kamera, ska ge mig på jakt efter en ny snart.

Hemkomst

Hallå hej hej! Just i detta nu kom jag hem. En sju timmar lång bussresa har jag färdats från Sälen. Det har varit mycket snö och sjukt kul. Jag vet inte ens hur jag ska sammanfatta allt, gör en kort lista:

Vi har:
-bastat
-haft vattenkrig
-haft skumkrig (hade en insident med diskmaskinen)
-hällt vatten på varandra när vi sovit
-kastat snö på philip i duschen
-skrämt Sara och Caroline när de sovit
-åkt stjärtlapp i slalombacken på kvällen(det gick fort, men allt fick avbrytas p.g.a. plogmaskinen som kom stormande emot oss)
-haft slagsmål (helt på skoj, heh)
-varit allmänt flötiga
-totalkvaddat min kamera

-Juste ja, vi åkte lite snowboard också.

Har funderat en hel del den senaste stunden om det eviga hatet (om man nu kan använda ett sådant starkt ord) som finns mellan vissa program. Hah, det finns så många fördomar och så många saker man "stör sig på" hos varandra. Jag vet vad folk säger om oss medianer, att vi lyssnar på konstig musik, är allmänt emo (folk har helt tappat vettet när de berättar vad de förknippar emo med) och har konstiga kläder.

Märkte på bussen hem att vi i media och de i idrott tyckte illa om varandra. Vi ser ju dem som helt besatta sportnördar och de ser oss som freaks. Märker ni att jag använder mig av begreppet "vi och dem"? När blev det så egentligen? I det sammanhanget är det vi och dem, men när det gäller andra program är det "vi på västerhöjd" mot "de på kavelbro". Varför och hur ändras det hatet så drastiskt när det gäller att hålla ihop mot "de andra"?

Blev alldeles för insyltat, orkar inte skriva mer.

Mitt kök

image194

Jag gillar mitt kök, jättemycket. Mamma och jag valde tillsammans ut fondväggs-tapeten och jag kan inte  ens räkna upp på två händer alla gånger vi sprang omkring i stockholms möbelaffärer för att hitta den röda lampan, som vi velat ha så länge. Tavlan köpte hon för länge sedan av en god vän och den har fått sin hedersplats där på väggen.

Känns lite sorgligt att vi letar efter nytt hus, för jag gillar det vi bor i. Men det jag ser fram emot är att jag kanske kommer att få flytta till en alldeles egen lägenhet! Den ska jag inreda precis som jag vill och den ska bli så mysig så man ryser när man stiger in i den. Önskar däremot att jag kunde hugga av fondväggen och bära med den dit och använda den igen, men det vore jobbigt och omöjligt, tyvärr.

Mando Diao i Lisebergshallen

Så igår såg jag dem. Det var helt klart den bästa spelningen jag varit på med dem någonsin. I början spelade de bara låtar från det nya albumet (no fence, de är jättebra, men jag kan dem inte såvärst mycket och de är ju lite lugnare.) Men framåt kvällen blev det bara bättre och bättre, de spelade precis alla gamla bra låtar man ville höra: The band, Sheepdog, Good morning Herr horst (haha, stavade fel först, tack fabian) , God knows, Long before rock n roll, You cant steel my love, till och med Song for Aberdeen, en låt som jag längtat otroligt mycket efter att få höra live!

Det var helt jäkla underbart, och ljussättningen var snygg. DE var snygga, det var helt klart värt varje öre och min slitna dagen-efter röst.

Ska ej glömma: De spelade Ochrasy, jag kan inte beskriva hur mycket jag njöt av den, här är ett klipp från youtube som någon filmat en bit från mig, dock håller jag på att dö av skratt när man hör en tjej skriker med i falsett! (neeeeej, det var inte jag):








En rosa torsdag

image192

Usch. Har ett stort prov kvar. Har klarat de andra två, så det är bara att kämpa vidare.

Har varit ute lite med Julia nu i alla fall, så lite frisk luft har jag fått. Och så fick jag låna hennes underbara nagellack, precis ett sådant som jag är ute efter:

image193

Imorgon blir det Mando Diao. Ska bli så himla kul!

onsdag

image191

Hittade en gammal sov-skjorta på vinden. Det fick bli en liten halsduk. Kanske lite för punkinspirerad för min smak, men ganska mysig.

Tisdag

image189image190

Linne/klänning: second hand
Kjol: mammas gamla
skor: hm

Haha! Det blir alltid att jag tar på mig detta när jag inte vet vad jag ska ta för något.
Så nu vet ni det.

Lika som bär?

image187image188

Bara jag som tycker att sångaren i Tokio Hotel är väldigt lik Björk? Om du tittar på hennes video här så förstår du vad jag menar:

Ceasars

På något sätt så tänker jag på sommaren när man lyssnar på Ceasars Palace, så när vårkänslorna gror in i kroppen smygs alltid en och annan låt upp på mp3-displayen.
Denna är inget undantag.

Nostalgi

image178
image179

Denna lilla skarf betyder nog mest för mig av alla saker jag har från min barndom. Trots att det är fullt med clowner och ballonger på. Jag hatar ju clowner, har alltid varit livrädd för dem.



I min lilla kaffepaus såg jag att det var så himla fint ljus, så jag sprang omkring som en galning och tog lite bilder.

Måndag

image177

Tunika - Fröken Söt

Nu ska jag åka in till staden och köra körlektion. Så om du ska ut på gatorna idag, se upp för jösse namn!

Klänning/kjol?

Är nu klar med min andra skapelse vid symaskinen och är redan på gång med min tredje.
Jag är galen.

image169image170

Söndag

image167image168

Klänningen köpte jag på mellandagsrean på Rut m.fl. Den var då ganska lång så jag fick sy upp den.

Idag ska det bli plugg, plugg, plugg. Fast, jag väntar en liten stund med det...

Fasen, jag vill ha långt hår igen!! NU! Jag skulle kunna börja spara ut det inför sommaren, men det finns ett problem.

Den 12 april ska jag vara med på hårmässan i Skövde för headlites ( = de ska klippa mig i den frisyren jag har nu och jag ska gå på någon catwalk) och jag ska på Håkan Hellström. Med andra ord måste jag nu välja vilket jag ska åka på. Vore kul med hårmässan, gratis klippning och färgning. Men även om jag ska se Håkan typ 6 gånger till bara i år så vore det kul att se honom i skandinavium.

Vilket dilemma, vad ska jag göra??

filosofi

image166

Nu har Sara gått hem till sig för natten. Vi har haft en rejäl pratstund, sådär alldeles lagom djup och intressant.

Ramlade idag på våra stenplattor utanför huset. Har fått en stor jäkla bula under knät full med små sår på. Gör så frukantsvärt ont och tror verkligen nu på det som Julia sa när hon såg det, "Du kommer inte kunna röra benet imorgon."

Tänker ju inte direkt lägga ut en bild på det, så grose är jag inte. Kan ju bara säga att om man stryker handen över det känns det som om jag har en extra knäskål.
Usch.
Godnatt!

Socker

image165

Blusen köpte jag på rean av Vincents Vintage för ungefär 30 kronor. Vet inte om jag kommer att använda den så mycket, men den var billig, väldigt söt och förtjänar helt klart en galge i garderoben!

Skor skor skor!

Idag får det helt enkelt bli en sko-lördag. Här är min lilla skosamling so far. Det ska bli många fler, har jag bestämt.

image159

Min svarta skinconverse blev leriga på arvikafestivalen förra året och lat och äcklig som jag är så har jag faktiskt inte varken använt eller gjort rent dem sen dess. Nu ser de ut såhär.
Mina röda pumps köpte jag på gengåvan för en 50-lapp. Ett litet kap tycker jag allt. Och så har vi mina söta kilklackar som jag snart ska börja använda.

1 mars

Nu är det vår på riktigt :)

RSS 2.0