r.i.p

Som vanligt gör jag inte så mycket på Multimedia-lektionerna. Sitter och tittar runt på bloggar och på roliga bilder istället. Magen kurrar något, men det är inte mat förrän om en timme. Men nu är det mest sallad och protein som gäller, ska träna upp mig ordentligt inför våren.

Okej, det har man ju inte hört förut så, tänker ni. Men nu ska jag banne mig lyckas. Nu eller aldrig!

Igår var det ju teori på körskolan, som varje måndag. Det som skillde sig nu från alla andra lektioner fyllda med längtan till att få sova, vattencappucino och fummliga svar (från min sida, kan absolut ingenting och blir irriterad när han vill att jag ska svara på frågan inför hela klassen) så hände det, äntligen.

Den förbannade tvapparaten från början av 70 talet med en fjärrkontroll vars storlek gick upp på 4 kvadratcentimeter la av och myrornas krig utbröt i burken. Vet inte om det var tv:n eller videobandet från 1991 som var anledningen, men nu, efter otroligt tråkiga, långa filmer med tillgjorda tonårsflickor och pojkar som ler falskt och gör tummen upp för deras körlärare och musik som gör att jag vill proppa igen mina öron med tuggumin (har hört att det faktiskt är ett helt okej sätt att ljudisolera dem på). 

Det lite sorgliga var att det var första gången som jag tyckte att filmen vi tittade på var bra!  Ingen dålig musik, fula killar med hår strax nedanför öronen och mittbena, utan en helt vanlig man som körde igenom olika slags korsningar med en berättarröst som beskrev exakt hur man skulle göra. Det ALLRA bästa: de repeterade varje sak de sa ungefär 4 gånger, vilket gjorde att till och med jag hängde med. Trist.

Vid halv fyra ska jag möta upp mamma på stan så ska vi ta en kopp te ihop, ska bli trevligt. Sen kanske jag kikar förbi second handen på röda korset och kollar om de fått in något fint typ som jag kan sticka saxen i.

Hejs!

Måndag

Morgon Morgon!

Tog en seg start på dagen med långsam fruskost och dricker nu min andra kopp te. Har tänkt att börja med det varje morgon, två koppar. Bra för blodcirkulationen.

Har lite småångest för körkortsläxan. Jag är helt enkelt väldigt dålig på att gå upp tidigare på mornarna för att läsa.
Nej ska dricka upp teet samtidigt som jag ska lyssna på bra musik, sen hoppa hela vägen in i duschen.

Hejs!

musikterapi

Det är väl ungefär det jag har ägnat mig åt den senaste halvtimmen. Bara släcka i hela rummet, lägga sig på soffan eller sängen och låta The Cardigans toner fylla rummet. Underbart!

Nu börjar jag äntligen få tillbaka min hy igen, den senaste tiden har varit en riktig katastrof. Har nog inte haft så kass hy på... år?

Imorgon är det sovmorgon också, ska bli så härligt att få sova ut. Eller ja, i alla fall till åtta. Har en körkortsläxa som jag måste läsa.

Chipp chipp och god natt!

Söndag

image87

Igår åkte vi iväg till Lidköping där det bjöds på en gratiskonsert men Vincent och Sagsmålsklubben.
Visst, Vincents röst gick inte av för hackor, ingen fejk där inte. Men inte riktigt i min smak.
Efter honom var det dags för SMK's tur, en dessvärre var Frej sjuk ( det var iaf vad de sa ) så de var tvungna att hålla på med hans synt också. Men det var bra, vi rörde på oss och njöt.

Nu snart ska Hanna komma hit. Det var alltför länge sedan! Vi ska nog dippa grönsaker och filosofera.

/Johanna

Radio Brus

image86

Sände radio idag för första gången, med Frida och Caroline. Det gick bättre än väntat, men sämre än mina förhoppningar.

Kommer sända om ett tag igen, så om du bor i Skaraborg så kan du då strunta i Rix FM skiten för en stund och byta till 93.3 och lyssna på oss :) kommer att hålla er underrättade!

Nu är den borta



Min piercing. Har nu tagit bort den från mi högra näsvinge och ska låta hålet växa igen.

Ångrar det faktiskt inte, känns ärligt talat ganska bra. Nu har jag testat det, haft det i nästan ett år.
Nästa mål som ska kryssas i på listan är en tatuering, en liten till att börja med. Men den får bli av i början på sommaren, orkar inte leta tid och sådant nu, dessutom gapar plånboken tom.

Ni som känner mig, fattade jag rätt beslut om min metallring-vän?

chipp chipp!

Håkan i Skandinavium!

image84

Har gått omkring hela morgonen och nynnat på vår allas underbara poet. Har dessutom bokat biljett till hans konsert den 12:e april.

Någon mer som ska dit?

Onsdag

Är så himla trött. Känns som om något har hängt mig upp och ner och skakat mig fram och tillbaka tills jag tappar huvudet.

Provet tog inte livet av mig, för dem som undrar. Det var svårt som satan, men jag klarade det nog.

Nu ska jag göra mig något gott att käka och titta på "En förtrollad romans"tv1000. Struntar i om det blir en kaloribomb, orkar inte tänka på sådant just nu.

if you were born in the... 90's?

Har märkt på senare tid att min hörsel har blivit sämre. Säger frasen "Va?" ungefär 150 gånger per dag. Har ju varit på endel konserter -07, men den största boven är nog allt min mp3 som ligger på min kära mobiltelefon. Var jag än går så lyssnar jag på den; om jag går själv på stan, åker buss (vilket blir en hel del) m.m. Dessutom lyssnar jag ju så fort jag kommer hem på datorn.

Så idag när jag skulle gå en sväng själv i Skövde så valde jag helt enkelt att vila öronen från dånet av Mando Diao eller Babyshambles. Ställde in mig på att det skulle bli jobbigt att bara gå omkring i min ensamhet, men fann det faktiskt ganska trevligt att knalla omkring och höra bruset av biltrafiken längre bort på gatorna, eller höra gummit från cyklistens hjul rulla mot de platta kullerstenarna.

Med trötta ögon begav jag mig sedan till körkortsteorin som jag har börjat på varje måndag 17-19. Där sitter man med trötta ögon och smuttar på blaskig automatcappucino för att bli någorlunda pigg, samtidigt som vi tittar på brusig Vhs-film om trafiksäkerhet, förmodligen inspelad i början av 90-talet (sådant ser man ju bara).

Nu blir det plugga av med hisorian. Ska klara det, ska ska SKA!

Wish me luck!

/Johanna

image81

Ska lära mig att spela på min gitarr... snart.

"Love the smell of blood in the morning..."

...Det var ett tag sen jag och mina vänner drog upp det skämtet på tapeten. Orkar inte förklara, tror att det ändå bara är vi som tycker att det är kul.

Om två timmar springer jag ut till bussen. Då kan man fråga sig: "Varför i herrans namn stiga upp mer än två timmar innan bussen går, som kommer att befinna sig precis utanför dörren?" För att jag älskar att ha god tid på mig på morgonen! Att kunna gå upp och äta i vilken takt man vill, lyssna på bra musik samtidigt som man omsorgsfullt väljer kläder... är ljuvligt. En bra start på dagen, helt enkelt.

Har småångest för körkortsteorin idag. Har inte gjort min läxa som man ska. Men får väl läsa lite på bussen. Har prov på onsdag också, i historia. Stor ångestknapp på det med. Lider alltså av ganska mycket ångest den här veckan, kommer vara underbart när den är slut. Om jag får godkänt på provet, det vill säga.

Två löften

1. Sluta svära så mycket
2. Sluta slå folk på armarna när jag skämtar med dem

Lite pesto och en Marshmallowmaskin, tack!

I helgen har jag varit borta från mitt turbulenta och näst intill äckliga rum. Fredagen
spenderades i Mariestad, där John skulle lära mig lana. För er nyfikna så sög jag , som jag vanligtvis brukar göra när jag spelar någon form av spel. Dessutom brukar jag bli otroligt tävlingsinriktad, med andra ord så sitter jag och surar när jag förlorar trots det faktum att jag VET att det är cirka 2% chans att jag vinner en omgång.

Efter det såg vi på filmen Amelie from montmartre. En underlig, rolig, vrickad men romantisk historia. Så för er som gillar underliga, roliga, vrickade men romantiska historier, se den. Men det jag blev mest hänförd av från filmen visade sig i ungefär bara 5 sekunder, i slutet dessutom. En marshmallow-maskin! Enligt John satt jag praktiskt taget och gapade som en fisk när jag fick syn på maskinen som slungade en geggig, kletig och fullkomligt underbar grön (?) smet runt, runt och virade den runt sina metallarmar. Den behandlade geggan ungefär likadant som polkagrissmet, i alla fall tror jag det. Jag tänkte som Sara skulle kunna säga om hon t.ex. fick syn på ett par knallrosa skor: "VILL DU INTE BARA ÄTA DEM?" Tro mig, jag ville äta den. Men mest av allt ville jag ha maskinen, så att jag kunde sitta och beundra ännu mer hur den slungade degen hit och dit.

På Lördagskvällen var jag en liten bit utanför Vänerns pärla (som man säger om Mariestad), närmare bestämt på Torsö hos Matilda. Vi såg början på Million Dollar Baby (När vi insåg att den var alldeles för seriös och blödig tryckte vi på Stop), nästan hela Ciao Bella (störd) , 13  och 10 orsaker att hata dig. Vi åt gott hela tiden tills vi kände att vi inte kunde sitta rakt upp längre (fick lägga oss ner och se klart filmen).

Kvällen avslutades och morgonen började med marathon av min favoritserie: Sex and the City. Ä-l-s-k-a-r den.

Så nu efter helgen ska jag ta igen det som jag sabbat när det gäller maten. Äta nyttigt.com är det som gäller.
Ett par extrakilon ska bort inför våren och sommaren. KILLERLEGS är allt jag har att säga om den saken.
Ska snart äta det som är min absoluta favorit: pesto. Ingen köpt på burk, beställt på resturang eller något sådant. Mammas pesto, vår pesto. Det bästa som finns. Vill att alla i hela Sverige ska ta sig en tugga av min pesto som ligger på nykokt pasta.

Åh, juste ja! Ska ju leva fattigt hur länge som helst nu. Men kommer inte behöva spara alla mina små slantar, kommer förmodligen få sommarjobb som jag kan anpassa efter alla festivaler (Peppar peppar ta i trä)! Underbart. Har väl inte blivit hundraprocentigt garanterad, men nästan lovad. För pengarna som jag kan ta ut från mitt låsta konto nu på min födelsedag ska läggas på körkort och en systemkamera (!). Då ska jag lägga ut många fler foton än vad jag har gjort hittills, min digitalkamera suger och mobilen likaså.

Chipp Chipp!


Amy Winehouse

image78

Det var JAG som hatade låten "Rehab" när musikvideon gick på MTV. Det var JAG som bytte kanal så fort jag såg den magra tjejen med stor käft som satt och var stolt över att hon behövde åka på avvänjning. Sen en kväll, tryckte jag på Vh1. Då visade de hennes nya video, "Tears dry on their own". Jag blev helt fast i den och började lyssna på hennes album.

Nu är det JAG som sitter och rådiggar henne och försöker övertala alla om att hon är grym, för det är hon verkligen.
Jag slutar aldrig förvåna mig själv.

Men JA, hon gjorde en katastrof-show på EMA, sett hennes liveframträdande på Youtube där hon även tar en lina kokain på scenen. Och JA, håret är en katastrof, tänderna likaså.

Men usch vad jag gillar henne. Hon är min förebild fastän hon inte är det alls.
Lätt att förstår, eller hur?

Underbara skapelse

image72

Denna jackan ska nog få bli min vårjacka, om jag inte hittar en bättre på second hand, det vill säga. Frisyren liknar min lite med, kanske ska ta och kapa lite av mina polisonger? hmm...

Är den inte underbar?!

Fattiglappen

image71

Det närmaste halvåret kommer vara ett tungt halvår för mig... Ska börja spara pengar inför sommaren, efterssom jag inte kommer att hinna jobba nästan något i år. Tungt. Det får bli second hand och symaskinen som gäller, det ska förhoppningsvis gå bra. Tror jag. Kanske.

Godnatt!

Vår på HM

image67

Äntligen har lite vårkläder kommit. HM har fått in mycket fina saker, bland annat godbitarna här ovanför! Det tunga är att jag kommer att vara pank väldigt mycket den närmaste framtiden, p.g.a att så mycket pengar ska gå till festivalerna i sommar. Jobbigt jobbigt värre.


Oerhört lugn helg

image66

(Bild tagen i somras)

Helgen har varit, precis som rubriken lyder, väldigt lugn. Har inte gjort mycket alls. Sovit mycket och vilat upp mig, inget skolarbete alls. Känns bra, alla borde ha sådana helger ibland.

Depressed?



Tittar på bilder jag tog förra senvåren. Jag vill ha det igen, NU! Blir alltid lika deprimerad i januari/februari, år efter år. Men försöker hålla ut ett par månader, sen kommer allt det gröna fram mer och mer. Härligt.

Om en halvtimme springer jag iväg till bussen. För en gångs skull har jag gått upp i god tid så jag kan göra mig i ordning i min alldeles egna takt. Har dessvärre tagit för mycket hårsprej i de få hårstrån jag har, igen.

image65

Russel Crowe

image56

Helt klart min favoritskådespelare, det började med att jag såg Gladiator när jag var runt 11, sen dess har jag blivit mer och mer hänförd av honom. A beautiful mind (så fin), Master and Commander, Cinderella man... Och nu har han gjort American gangster. Måste se den.

Frida

                                           image55

Frida posar frivilligt framför kameran med hennes mest sensuella min! Hon är en person som kör stenhårt på cardigans, stuprörsjeans och schysta t-shirts.  Och så massa scarfs, såklart.

Sara

                                           image54

Det är inte lätt att kunna ta ett kort på denna kvinnan, fick praktiskt taget springa efter henne. Men tänkte bara visa hennes trendiga ben, håret passar ju grymt bra till också.

Natti Natt Natt

                                    image53
(Gjorde bilden i somras)

Har ångest för att jag inte går och lägger mig i tid. Igen.
Men nu borstar jag tänderna och ska bums i säng. Nu.

I alla fall om en kvart. Eller så...

Håkan Hellström

image52

(Bild tagen i Huskvarna 2005)

Helt ärligt, det finns inte ett enda band som kan lysa upp vintermörkret för mig år efter år som Håkan Hellströms kan. Just nu lyssnar jag sönder "Vi två, 17 år", men tycker om varenda en av hans låtar. Längtar till det nya albumet.

"Love will turn you around"



Ja, på bilden till vänster är Timo Räisänen under hans tid som gitarrist i Håkan Hellströms band. Till höger är en bild på honom nu, som soloartist.

Han har verkligen gjort många bra låtar. Är grym live och jag rekommenderar varmt hans nya album, men min favorit är och förblir klassikern "Don't let the devil ruin it all".

Rut i kvadrat

image44

Tröja - myrorna. Älskar verkligen denna stickade skapelse.

Inatt har jag inte sovit mer än ett par timmar. Har lite smått ångest över det efterssom det är dags för skola imorgon och jag behöver verkligen min sömn.
Nu ska jag i alla fall bege mig till Göteborg med min gode vän Julia.

Sommar snart?

                                  image43

Twiggy är och förblir min stora idol. Så snygg.

Jag längtar till sommaren nu så att det gör ont. Inte för att jag är en person som älskar att ligga och steka ute i solskenet, tvärtom. Mamma får praktiskt taget tjata på mig för att lämna mitt mörka rum när solen skiner utanför de nerdragna persiennerna. Det är tanken på alla festivaler som gör mig praktiskt taget galen. I år är det ju mitt sista sommarlov, och det ska firas så att det bara smäller om det!

-Hultsfred
-Peace and love
-Arvika

Är de största jag ska på. Sedan blir det ju såklart massa mindre och endel konserter såklart.

Nyårslöften hit och dit

                   image28

Nej, jag har verkligen aldrig varit en hejare på nyårslöften. När jag var mindre handlade det om att sluta ta för mycket oboy i mjölken, efter att det löften bröts dagen efter har jag slutat med såna löften när ett nytt år börjar, har tyckt att det varit överskattat. Tills nu.

Nu ska jag göra år 2008 till det bästa året hittills. Har lagt upp planeringen i minsta detalj, det ska lyckas. Avslöjar nog inte så mycket mer än att alla löften finns på bilden.

RSS 2.0