Busenkel klänning



image156


Tadaa! Nu är den första klänningen klar, jag blev nöjd :)

Reskompis

image154

Denna köpte jag idag på stadens bästa second hand (gengåvan är helt klart underskattad). Nu behöver jag bara en resa och saken är biff.
image155

Införskaffade även lite tyger, så ikväll ska det sys! Bli inte förvånad om det kan dyka upp något foto här i helgen på det.

Nu ska jag ta en latte till med mamma.
Skål!

Blåsiga Torsdagen

image150

Jacka - MQ
Klänning - HM
Strumpbyxor - HM
Skor - Nilson

Idag var det blåsigt ute när jag åkte till skolan. Klänningen köpte jag i somras, men tycker lika mycket om den än.
För en mer överskådlig bild av den, klicka här!

Torsdagsgästen

image149

Kan inte sätta fingret på varför eller vad man egentligen ska förkippa ordet med, men när jag hör ordet indiepop tänker jag på Caroline. Luggen, tjockt hår och söta kläder... Det är bara så!
Här har hon på sig sin snygga röda jacka, som hon passar riktigt bra i för övrigt. Självklart matchar hon det snyggt och neutralt med svart.

Nu blir det ändring

Folk har sagt att jag borde lägga ut mer bilder på mina outfits och kläder. Och jag lovar: det ska bli ändring på det nu! Har varit alldeles för dålig på det. Den första kommer i kväll.

Nu är det officiellt. Jag har blivit beroende av kaffe. Hela min förmiddag kan bli förstörd om jag inte får mellan klockan 06.00-10.00. Kul.
Men antar att det är bättre än att vara beroende av socker, eller karlssons klister.  


Måste bara tillägga

Vi satt och käkade mammas underbara pizza förut, när jag fick frågan: "Jaaa Johanna, vad ska du göra nu då när du slutar gymnasiet?"

"Ursäkta?"

Jag har ingen aning. Allt och ingenting, kan det duga, mån tro?

Jag vill:

-Resa
-Sy mycket
-Pyssla ihjäl mig
-Öppna ett riktigt coolt cafe
-Bli stilguru (good luck)
-Gärna skriva i någon tidning
-bli Rockstjärna (hah)
-bli Groupie
-Inreda en lägenhet precis som jag vill
-Jobba med kläder


Seriöst Johanna, är du 5 eller?

image148

21:14

Här sitter jag trött, lyssnar på the Strokes och knåpar för mig själv. Detta fick jag fram. Vad fasen ska det föreställa då, mån tro? Jag får väl slänga till med något så hippt att "det är konst".

Dagens mest lyssnade låt: The Strokes - Someday

image147

Dumlekakor<3

image146

Idag fick jag en hel låda med dumlekakor av Matilda. De ser inte ut som de på bilden, i verkligheten ser de så jäkla goda ut!

Skiter i om det är 145225 kcal i varje. SÅ goda.

Tack Matilda<3

"Titta på mannen i ljusa kläder!"

Som vanligt så ska jag berätta om min frukansvärt intressanta körkortsteori lektion som jag gör varje måndag. Denna gången såg vi en väldigt hipp film där de berättade hur pass dåligt man faktiskt kan se en fotgängare i mörker.

De visade en bild ur bilens vinkel när den hade halvljus på
"Nu ska vi visa en två fotgängare som går bort från bilen och så ska vi se vilken som försvinner först," sa rösten. "Titta på mannen i mörka kläder hur han försvinner... NU!!!" Jag tittade på tv:n. Jag såg varken den med mörka kläder eller ljusa. "Titta nu på mannen i ljusa kläder hur han också försvinner, men senare än den i mörka, och han försvinneeeer... NUU!!!" Jag letade febrilt efter båda männen på tv:n.

JAG SÅG INGA JÄKLA SILUETTER AV NÅGON AV DEM, varken när de ens började gå bort från bilen eller när de försvann. Något allvarligt fel på mig?

Har dessutom tagit en allvarlig funderare på att testa min hörsel, hör grymt dåligt just nu och känner mig som en riktig invalid varje gång någon måste upprepa det den säger 10.000 gånger för att jag ska fatta.
Kul.

Har väldigt mycket skolarbete att göra den närmsta framtiden, men jag håller huvudet högt och låtsas som om det regnar för att inte deppa ner mig helt. Nu ikväll har jag dessutom varit ute och övningskört, vilket faktiskt gick bättre än väntat. Vill så gärna ringa vänner och snacka skit, men jag måste helt enkelt gå och lägga mig nu, så att inte hela min morgondag blir förstörd. För en sak har jag kommit fram till:
Utan sömn blir jag en irriterad zombie som går omkring och snäser på allt och alla, har dessutom ett hemskt morgonhumör. Så det måste åtgärdas, helt enkelt.

Chipp chipp, knäckebröd med dipp!

image145

Hej hopp

Här sitter jag och försöker hetsa i mig text om min historiaredovisning som jag ska ha i eftermiddag, hela tio minuter ska jag prata! Får väl se hur det går med det.

Usch, har sån jäkla ångest för alla förbannade saker som ska vara klart denhär veckan. Överlev, Johanna.

image144

I vått och torrt

image142


De har hängt med hela vintern, mina favoritskor. För en hundralapp fick jag ta med mig dem hem från myrorna. Men nu börjar sulorna lägga av helt och sömmarna i skinnet lossna. Trist. Ska ta med dem till skomakaren och se vad han kan göra.

Lördagen

Som sagt, Göteborg igår. Köpte dessa skor, byxor och lite annat smått. När jag kom hem bar det iväg direkt till staden, där vi lyssnade på themotherfuckers, som några klasskompisar har varit med och bildat. Det var, annorlunda!! ;D

Efter det blev det förfest hos Tove och vips så skulle alla ner på stan igen, ut på vatra med mera. Så det blev ett kort besök för min del där med.

Och justeja, skulle ju berätta om min pinsamma händelse. Jag och Sara var inne på rut m.fl, och vi testade kläder. Jag testade en klänning, bestämde mig för att den var inget att ha, så jag tog av mig den och satte på mig mina skor igen och gick ut från provhytten. Märker att något är fel där jag står utanför och ser två andra tjejer stirra på mig. Jag kollar ner: Seriöst, har ajg glömt ta på mig byxorna? Ja, det hade jag. Jag var byxlös. Som tur var backade jag in i provhytten igen och kunde klä på mig jeansen igen, något generad.

Dagens mest lyssnade låt: 1, 2, 3, 4 - Feist

image138 Julia testar min vattenpipa


image143 Inköpt anteckningsblock. Alltid bra att ha i väskan



Göteborg med Sara

image137

Idag har det shoppats febrilt  och skoningslöst i vårat avlånga lands näst största stad. Har hittat endel godbitar som jag lovar att lägga ut bilder på ikväll, ska även berätta om en något pinsam händelse i ett visst omklädningsrum...

Låter det intressant? Vänta då och se.

Nej, ska sticka iväg och lyssna på lite lokalband nu.
Skål!

Delivery

By and by the way of an explanation
Cast a drift of the shores of Shotter's Nation
I had a lick, it caved my skull in like a brick




Grym.


image136

Friday afternoon

image135

Foto: ByHanna

Jaa här sitter vi nu i mitt lilla rum, Frida Andersson och jag och röker lite vattenpipa och lyssnar på Coldplay. För ett ögonblick verkade det bli fest för kvällen, men fick just reda på att det sket sig.

Ingen som vet ett roligt party att gå på för kvällen?

No life

image131

Har nu inte kunnat sova, har haft huvudet sprängfullt med massa konstiga inspirationer, så den senaste timmen har jag suttit och knåpat ihop den här headern som ni ser högst upp på sidan. Ganska schysst tycker jag faktiskt. Har snott ideér från min och mammas favoritkonstnärer, bland andra Josef Frank (varning, intresseklubben överansträngd!).

Detta får nog bli utseendet till min blogg så länge.

Eller? Skriv kommentar om vad ni tycker.

Hmm?

Funderar på att ändra designen lite på bloggen, det går ju mot våren nu. Får se vad som hittas på, kommer testa mig fram litegranna.

Var föresten ute och åt middag igår med Matilda, Frida, Frida, Sara och Caroline. Fick en supersöt vattenpipa i present som jag testat idag, underbart var det!

Nej, nu börjar jag få huvudvärk, ska väl sova. Orkar egentligen inte  gå till skolan imorgon, emn har väl inget val.

Är så grymt festsugen just nu, men vet inget fest att gå på. Trist trist. Får väl se hur morgondagen blir.

Goodnight~

Grrr

Har inte så mycket att säga, förutom att jag är aaaaarrrrg idag. (Nej, inget pms)

Jag är arg på pappa, jag är arg på det äckliga trollet och jag är arg på det äckliga tyget på min klänning som töjer ut sig och sätter sig som en sopsäck.

äckel äckel äckeel.


image123

Ge mig mer pengar :(

Förlåt, var tvungen att få ut aggressioner.

Tack för mig.


Sådär, ja

image120image121

Det blir konstigt på bild, jag tycker det ser annorlunda ut i verkligheten. Bara för att man ska se hur stor skillnad det faktiskt är för mig, så tänk på att jag faktiskt hade denna färgen i morse, fast skabbigare:
image122

Sista dagen

Som jag kommer att vandra omkring med helt vitt hår. Dont worry, ska ju inte göra det svart, men låt oss säga, försöka göra det naturligt blont.
image119

Ny färg

På onsdag händer det. Jag ska färga håret till någon cendre-färg. Ser fram emot det, så jag slipper färga håret så mycket efterssom jag är cendre i grund och botten. Och JAG VET, har fått endel kommentarer om att jag passar bättre i det jag har nu men nu blir detta faktiskt av. Har tänkt mig något som liknar dessa:


Så, vad tycker ni?

Måndagsoutfit

image115

Mina ögon hänger alltid med i svängarna när man ska ta kort

Tröja -  Fröken söt

Slut på lov

Jag har verkligen inte fått något vettigt gjort. Med vettigt menar jag skolan. Har en jäkla ångest, har grymt mycket att göra den närmaste veckan. Men jag ska jobba som en iller, om man nu kan säga så.

Letade just febrilt i mitt nystädade rum, hittar inte körkortsteoriboken! Har ju en gigantisk läxa att plugga på. Jag säger ju det, man hittar fasen INGENTING när man har städat. Om jag nu ska kunna ha städat hela tiden så måste allting i så fall ligga helt öppet på hyller så att jag ser exakt var allt finns. Men så kommer det ju inte bli, så jag antar att jag får gå tillbaka på det gamla spåret, där alla prylar ligger på golvet. Jättesmidigt, bara att fiska upp det du behöver och springa till bussen.

Idag ska jag köpa en s.k."mirakelkräm", Redness Solutions från Clinique
image113
Hoppas att den ska funka, har ju en ganska flammig hy och jag vill kunna vistas ute utan smink.
Juste ja! Måste ju bara visa: Emma var ju med i en fotokurs för ett tag sedan och de hade utställning på stadshuset. Och på en av hennes bilder var jag med! Kom ju med i tidningen och allt. Igår så fick jag den bilden inramad, i present. Blev verkligen jätteglad, ska ha den över min säng, haha!
image114

Tjohej!

Nu är dagen avslutad och jag lugnar magen med en kaffe latte (har nu testat min nya kaffemojs som jag fick, tack Fabian med familj!!)              :)  

Snart kommer Julia, Sara och Caroline och hälsar på. Det blir tårta, godis och många skratt!

Tittar mig om nu i mitt rum. Måste säga att såhär rent har det nog aldrig varit.
Tjohej!

Är det en vanlig dag?

image110image112

Nej, för det är min 18 årsdag, Hurra hurra hurra!

Så vad har jag fått på sängen idag? Förutom chokladmoussetårta och pengar så har jag fått en fiin ring som har varit mammas: en guldring med lite ädelstenar i, bl.a. en smaragd och en rubin. Den ska jag alltid ha på mig.

Förövrigt så hoppas jag på en bra födelsedag.
Skål!

healthy day

image108

Godmorgon!

Här sitter jag med en Johannagjord latte i handen. Jag har blivit grym på latte.

Ska hålla igen lite idag, imorgon blir det ju chokladmoussetårta til frukost, lunch och kvällsmat, + all god mat!

Ska nog ta mig en promenad med musikterapi, Amy Winhouse står på schemat.

That sucks

Är just nu inget stort fan av Alla Hjärtans Dag. Varför? Kan det bero på att jag inte har någon att fira den med? Kanske. Bara kanske!

Så, ha en glad alla hjärtans dag, ni jävlar som har någon att mysa med.

Peace out

Juveler

image105

Var i Göteborg idag och då blev dessa underbara skapelser mina. Endast trehundra kronor på hm och jag ska leva i dessa i sommar, även om de är lite hårda och kommer att skava sönder fötterna. fina.

Stockholm

Helgen tillbringades i Stockholm. Men innan jag åkte testade jag Matildas nya fina vattenpipa! (No drugs)Det tog en stund innan vi fick bra fyr på den, men sen bolmade röken underbart gott. Har hittat ett par godbitar från Fröken Söt. Denna gröna är den en av dem. Och även den randiga toppen. Den är egetligen en tajt klänning, men tycker att den passar ganska bra under min kjol. Har haft konstig hy de senaste dagarna, så har blekt bilden ganska rejält.




Shalala

"Att du var ensam i det blå
trots att bakom jag såg på
jag vet att jag blev smått generad
mmmm
men jag tror även att
även du var intresserad"

Ted Gärdestad


Hur sjutton ska man veta vad känslor betyder?
Hur ska man veta om ens känslor är riktiga på morgonen, dagen eller
när alkoholen talar?

Svår nöt att knäcka.


Ska i alla fall åka iväg med mamma till Stockholm om 6 timmar :)
Känns grymt bra, vill bara komma bort från allt ett tag.

Skål! (Till mig själv)

love my bling with Caroline

image100

Detta mina damer och herrar, är Caroline Sandstedt. Hon har äntligen hoppat ut ur sitt svarta lilla hål och förklarat att från och med nu ska hon leva som man.
starkt jobbat, Carro!


Besök i fotosalen

image98

Foto: Frida Lövborg

Äntligen!

Nu har jag äntligen varit hos frisören och klippt mina slitna toppar. Jag nästan skäms över hur skabbig jag tillät mig att vara.  Men nu är det jämt och fint, även om det inte är iordninggjort på bilderna.

Har varit hos Caroline nu efteråt. Det har förekommit många skratt och prat om minnen, bl.a. alla dessa brev och lappar vi skickade till varandra i låg- och mellanstadiet. På tiotals från mig stod det saker som: "Du är den bästa bästisen i väärldeeen" och "Gissa vem som är världens bästa kompis? DU!" och "Hur mår du? Kan vi inte leka snart?!" och till sist: "Hej Barro (smeknamn) det är bobbo hur mår du då? Hur känns det att barra?".

Det knepiga var att vi fann inte en enda från Caroline till mig, men intalar mig själv att jag aldrig varit bra på att spara sådana saker istället för att misstänka att min obottliga kärlek inte var ömsesidig? (!?)

Nej, nu ska jag inte vara sådan <3




(Klicka på bilderna)

Kanske dax att slå fast vid en sax?

Huh, idag har det varit en rikig skitdag. Det är först nu som jag är på lite bättre humör, efter mammas goda potatisgratäng och nu sitter jag och myser med en kopp hallon-te.

Jag sjukanmälde mig faktiskt till teorin idag. FY SKÄMS PÅ MIG. Men jag kände att jag klarar helt enkelt inte just nu att sitta instängd i två timmar och dö.

Istället gick jag och köpte ett riktigt skissblock och kolstift, till det kunde man köpa en speciell penna till dem. 200 kronor kostade kalaset, men jag förtjänar det och jag ska bli duktig på att skissa, det ska bli en ny terapi för mig. Min första skiss blev något som liknar mig, men när jag skulle sätta igång med detaljerna i ansiktet blev det fel och jag löpte amok (INTE amock, Caroline).

Slog just en glimt på mitt blåa fina tyg som jag fyndade för 20 kronor på Röda korset. Det ska få bli en klänning, när jag vågar sätta saxen i det det vill säga. Jag är rädd för att göra sönder det, ska nog öva på ett fult tyg innan.

Imorgon så ska även en sax sättas i något annat med, MITT HÅR! Kan inte vänta längre nu, det ser bokstavligen ut som skit. Kommer kanske att sätta ut en bild här på resultatet, vem vet?


(Klicka på bilderna!)

Mando Diao

image91


http://youtube.com/watch?v=xOaRmpV30dU


Mår bara så fruktansvärt bra av detta klippet och jag längtar mer än någonsin.


Mississippi kan vänta

Åh håll om mig, som ingen annan fanns
kanske aldrig mer får se dig
det här är vår sista dans

Så kyss mig, kyss mig
Är det på riktigt eller drömmer jag?
All oro som du har

Håkan hellström - funkar i ur och skur.

Denna söndagen började väl inte särkilt perfekt direkt.

Just nu orkar jag ingenting.
All energi är som bortblåst från mig.

Har mycket att göra i skolan, men orkar inte spendera min tid på det.
Känner att det finns så mycket annat som är så mycket viktigare.
Vill verkligen ha vår nu. Behöver vår nu.
Behöver ljuset för att kunna orka dagen.
Har så mycket jobbigt att ta itu med.

Har äntligen fått iväg brevet till far.
Nu är det väl bara att vänta på en bomb eller ett brev.

Frågade just min "Svarens bok" en viktig fråga. Fick svaret "Otvivelaktigt".

Det var det jag hoppades på.

feathers and down

Börjar bli orolig för vår lilla planet. Igår när jag gick hem från Julia cirka 23.00 så var det storm. Regnet piskade och det kändes som om jag skulle blåsa bort.

Idag när jag vaknade är det snöstorm ute och minus -3 grader.

Känns konstigt när det skiftar sådär fort. Pratade just med J i telefon, hon påstod att när hon gick upp vid nio var det ingen snö alls ute.

Jaja, nu ska vi ut och röra på oss, trots vädret.


Godmorgon!

Här sitter jag i min morgonrock och tittar på mina röda naglar som far fram över tagentbordet. Lite längre har de allt blivit ändå. Har ju bestämt mig för att vårda dem supermycket och se hur pass långa de faktiskt kan bli (neej jag ska inte försöka slå ngt guiness-rekord, menar ju såklart "normalt-fina-långa")

Ska väl om ett par timmar äta frukost, när jag känner att hungern knackar på, men tills dess ska jag drunkna i massa härliga tidningar som jag lånat av Julia.

Så vad händer senare ikväll då? Den som lever får se.

Chipp chipp!

image89 (tagen innan jul) Ps. Har äntligen fått klipptid på tisdag, det är aldrig fel. D.s

Stadigt

image88

Not.


lol

"Thank God it's friday!"

Orkaaaar inte mer nu. Jag är så trött, jag är förbannad på de äckliga ungarna som väsnades på bussen hem och jag är trött på mitt huvud som bultar av yrhet, om man nu kan säga så. Käkar lite mozzarella och tomat med kryddor och olivolja på. MMM! Försöker få något skrivet samtidigt som jag tittar på Top Model 3. Jag känner väl inte att livet leker när jag ser hur roligt de har det. OCH: hur smala de är. Bitch. Men jag tänker inte sörja det. Jag tänker äta massa idag, jag ska äta precis allt jag är sugen på tills jag kräks. Jag förtjänar det, tycker jag.

Idag är det in klagodag, jag har massa saker att klaga på (varav 95 % som jag inte kommer skriva och inte borde nämna för allmänheten).

Jag vill klaga på:

- Äckel-apa-barnen på bussen (att jag själv sitter själv där jämt och ständigt och väsnas med mina vänner är inte alls samma sak, hö-hö)
-Mina fötter. De har sepiga tår, så de gör ont av mina högklackade skor (som jag har pinat mig runt med HELA dagen. Bra att välja den isigaste dagen hittills i år till att inviga dem, förutom på nyår då).
-Godis. Det är elakt, hemskt och fullt med kalorier. Och alldeles underbart gott.
-Min situation just nu. Känner mig känslig, sur, ledsen och allmänt patetisk.
-Att jag är feg feg feg. Om vad, tro? Det ni.

Såg nu att the Cardigans ska släppa "Best of" album. Jag blev glad bara av att se reklamen. Nu ska jag titta på live and Learn, för att det är en så jäkla bra låt. Den har cirka 20,223 views, och ungefär 15,000 är mitt fel.
Se filmen här http://youtube.com/watch?v=IEYniNUru4I

RSS 2.0